zaterdag 14 september 2013

Musical Klaas Vaak Efteling Theater

Gisteren was Anne uitgenodigd door de Wijzneuzenclub van de Efteling om haar oordeel te geven over de musical Klaas Vaak, dus voordat deze in premiere gaat hebben wij hem al gezien!
Om 18.30 uur moesten wij ons melden bij de ingang van de Efteling, hier werden wij opgevangen door een vriendelijke jongeman met een bord van Wijzneuzen in zijn hand die ons doorverwees naar twee dames.

Bij hen kregen wij een envelop met toegangskaarten, vragenlijsten, pennen en een uitrijkaart. Om 19.00 uur begon de voorstelling. Wij zaten op rij 10, 1e rang, normaliter zijn deze kaarten 18,50 euro per stuk. Voor de allerkleinsten hadden ze de eerste drie rijen stoelen vervangen voor bedbankjes. Heel schattig, waren bankjes in de vorm van hemelbedjes en alle kindjes die daar zaten kregen allemaal een slaapmuts op. Deze plekken zijn iets duurder, die kosten 23,50 euro, maar wel heel leuk voor de kidjes die daar zitten, heeft toch iets speciaals! De voorstelling zelf duurt een uur en een kwartier en gaat over Klaas Vaak en zijn hoofd zandkabouter Korrel. De laatste is net hoofdzandkabouter geworden en weet nog niet zo goed wat zijn taak precies inhoudt en daardoor gaat er van alles fout. Door zijn onwetendheid krijgt een heks de kans om de mooie dromen die Klaas Vaak brengt bij de kinderen om te zetten naar nare dromen. Een tipje van de sluier zal ik oplichten door hier een voorbeeld te noemen: Hans en Grietje dromen nog altijd van het koekhuisje waar ze lekker kunnen snoepen, de heks is langsgeweest en plots is het koekhuisje verandert in en groentehuisje en staan ze te knagen aan een broccolistronk in plaats van een lekkere koek ;-). Uiteindelijk weet Klaas Vaak met behulp van zijn kabouters toch de show te redden en is alles weer goed! Er lopen ook zeven kleine zandkaboutertjes rond, die komen af en toe op. Dit zijn elke avond andere kindjes, hier zoeken ze nog kaboutertjes voor kijk maar eens op: www.efteling.com/zandkaboutersgezocht. Leuk voor je kind om hier aan mee te doen, het is totaal niet eng. Ze lopen af en toe een rondje door de zaal en over het podium achter een grote zandkabouter aan, dan weer met een ballon, dan met een emmer en een stok. Ze hoeven niet te zingen zelf. De show vond ik erg leuk, zeker voor kinderen vanaf 5 tot en met 11. Ik denk zelf voor 4-jarigen misschien te lang of iets te moeilijk nog, maar zeker ook door de interactie tijdens de musical is het voor 5-jarigen een groot feest en als ze dan ook nog eens in die bedbankjes zitten, dan hebben ze helemaal de avond van hun leven! Anne vond het erg leuk, maar wilde geen vriendinnetje meenemen omdat ze bang was dat het te kinderachtig zou zijn. Marc is 15, was er ook bij, vond het wel leuk, maar is eigenlijk al te oud voor dit soort dingen. Ondanks dat het een try-out was, is er niets fout gegaan en hebben we een leuke avond gehad! Mijn favoriet was de kat, als je geweest bent, laat me even weten wat jouw favoriet was, daar ben ik wel benieuwd naar! Dus mocht je nog iets leuks zoeken om te doen met het hele gezin en mocht je zeker kinderen tussen de 5 en 11 hebben, zou ik zeggen, ga naar Klaas Vaak. Leuke avond uit voor het hele gezin!!
Kaarten zijn te koop vanaf 13,50 euro. Parkeren kost 7,50 en reserversingskosten 1,95 per ticket. Een combiticket is ook mogelijk, dus eerst naar het park en dan naar de voorstelling, dan betaal je 42 euro en hiervoor krijg je een 1e rangs kaart voor de musical. De premiere is op 21 september en welke dagen en tijden de musical dan speelt kun je allemaal nazien op deze webpagina: http://klaasvaak.efteling.com
Ik zou zeggen: Ga zeker kijken naar dit mooie avontuur!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten