zondag 20 april 2014

Jardins de Saint Benoit


In de herfstvakantie gingen wij via Vacanceselect naar Jardins de Saint Benoit, een luxe bungalowpark in de Languedoc Roussillon. Voor ons een eerste keer, want normaal gaan wij en niet in de herfstvakantie naar Frankrijk en niet naar een bungalowpark, maar ik kan zeggen het is een aanrader!

De huisjes zijn allemaal heel luxe en vooral heel knus ingericht en van alle gemakken voorzien. Het park heeft een groot buitenzwembad, een restaurant en een welnesscenter met groot binnenzwembad. Kinderen mogen niet in het binnenzwembad officieel, alleen tot ’s ochtends tien uur, maar als het niet druk is, zoals nu dan mogen ze gewoon lekker binnen zwemmen.Op de avond van aankomst hebben we het park een beetje verkend, langs het zwembad, even een sneakpeek in het welnesscenter, langs de fruitgaard en het kruidentuintje en de kinderboerderij.
Zondag zijn we St. Laurent de-la-Cabrerisse ingelopen langs het riviertje wat achter het park loopt. Mooi om te lopen en heel handig ook, want er zit dus op loopafstand een bakker en een kleine supermarkt.Maandag zijn we naar Carcassonne geweest, verblijf je in Languedoc dan kun je zeker een bezoek aan Carcassonne niet overslaan. Het is gewoon magisch! Je moet in de zomer een heel stuk naar boven lopen, maar blijf doorlopen, want het is echt de moeite waard, je waant je in een hele andere wereld als je daar binnenloopt! In de herfst is het een stuk minder druk, maar zeker niet minder magisch! Tijdens ons bezoek was er een Russisch mannenkoor aan het optreden in de kerk, echt het voelde net alsof ik in een scene van the Da Vinci Code was beland, magisch dus ;-).

Dinsdag lekker gezwommen in het buitenbad en woensdag Narbonne vereerd met een bezoek. Hier is zomers een markt waar geen einde aan lijkt te komen, nu waren er maar 10 kraampjes helaas! Maar vlakbij de markt is een overdekte markt, waar alle Fransen ’s middags eten en kletsen. Zeker ook het bezoeken waard!


Het mooie aan vakantie vieren op dit park is dat alles wel zo’n beetje binnen handbereik ligt, je bent hier binnen het uur aan de kust, ook niet verkeerd!

Donderdag hebben we nog een mooie route gereden door de Languedoc en verschillende geocaches gedaan, dit is een soort schatzoeken met GPS, die je vaak op plekjes brengt waar je normaal niet komt. Verborgen schattenplekjes zeg maar ;-).Vrijdag nog heerlijk een dag aan de rivier doorgebracht achter het park. Je kunt hier een heel eind langslopen, je kunt dammen bouwen, pootjebaden, van alles en nog wat zalig.
Zaterdag was het weer om, maar ook wij zijn om! Voortaan staat een bungalowpark ook op ons wensenlijstje.