maandag 9 juni 2014

Viva Italia 2014

Gisteren mochten Ed en ik als VIP reporter voor Michelin Benelux naar Viva Italia op het circuit van Assen. We zijn beiden nog nooit op het circuit van Assen geweest, dus dat was al extra leuk. Onderweg was het al een feestje met al die Ferrari's en Alfa's etc. die ons aan al kanten voorbijscheurden ;-). Vlakbij het circuit stond het langs de weg vol met mensen die probeerden alle snelle bolides die langs kwamen op de gevoelige plaat vast te leggen! Wij mochten doorrijden naar de VIP parking dat was even lekker, hoefden niet aan te sluiten in de rij! Bij aankomst moesten wij ons melden in de Gold Club voor onze VIP-passen. En hier ging het helaas fout.... Wij kregen maar 1 VIP-pas we hadden wel twee kaarten maar er was er maar eentje VIP...

De hostess stuurde ons naar de Michelinstand ergens op het terrein, dus wij zoeken. Hier was een allervriendelijkste meneer van Michelin Nederland die even gebeld heeft en dus konden wij terug naar de Gold Club alwaar Jonathan van Michelin Benelux op ons stond te wachten. Die heeft alles verder geregeld en toen waren we beide VIP en mochten we meteen een ontbijtje met de allerlekkerste jus!! en een kop koffie nuttigen. Was wel lekker na twee uur rijden! Inmiddels was het door alles al elf uur geworden en begonnen de eerste auto's het circuit op te komen. Om half twaalf kregen we een seintje dat we naar beneden moesten omdat we een rondje mee mochten rijden in een Lamborghini, Ferrari of Maserati. Ik had zelf al een aantal fraaie bolides gespot, dus hoopte heel hard dat ik in zo'n auto terecht zou komen.


Maar het werd twaalf uur, half een en er gebeurde helemaal niets! Nou ja, het ging steeds harder regenen dat dan weer wel en daar stonden we buiten in de regen te wachten! Om half een werden er mensen boos en liepen weg omdat er geen enkele Ferrari, Maserati of Lamborgini bereid was te stoppen. Ik baalde wel, maar ik vond het erger voor de mensen die hiervoor gewoon een kaartje hadden moeten kopen! Ed wilde al weglopen, maar doordat veel mensen weggegaan waren stond ik nu inmiddels als eerste bij het hek en die plaats ging ik echt niet opgeven!! En toen kwamen daar ineens de Duitsers!! De Duitsers die volgens velen hier niet hoorden, maar wel bereid waren om met hun auto het circuit op te gaan en een wildvreemde de dag van zijn leven te bezorgen!! De Porsche Club kwam met een aantal auto's en zodoende mocht ik in een zwarte Porsche GT3 stappen en reed ik een rondje mee over het circuit. Eigenaar van de zwarte Porsche GT3 uit Genemuiden, met een broer met een witte GT2 bedankt!! Jullie hebben mensen heel erg blij gemaakt! Er was een jongetje wat mee mocht rijden en toen die uit de auto stapte had hij een smile van oor tot oor, ik denk dat die smile de hele dag niet meer weggegaan is!! Beetje jammer mensen Ferrari, Lamborghini en Maserati rijders, had graag in een Ferrari gezeten, jullie kunnen het nog goed maken hoor, ik wil best eens komen VIP reporteren bij jullie en dan een ritje maken ;-).

Na dit alles was het tijd voor de lunch, eigenlijk was het al te laat, maar de alleraardigste meneer van de catering had speciaal nog kroketten gebakken voor ons en extra broodjes gemaakt, heerlijk!! Door dit debacle kwam ook het hele programma in het geding en liep alles niet meer zoals het zou moeten lopen. de dragraces kwamen te vervallen en de motoren reden wel een paar rondjes.

De Alfa Romeo club ging plots samen met Italiaans overig, ook leuk om die aparte autootjes te zien!
Maar de supercars waren er wel!! La Ferrari, McLaren P1, Porsche 918 Spyder hybrid en de Koenigsegg Agera R.

 Om half drie werden we opgehaald door Paul, onze gids die ons een rondleiding door de pits etc. zou geven. Op het moment dat wij net de pits inlopen wordt er ineens vlakbij ons een donut gemaakt door Robert Doornbos. We vielen dus met ons neus in de boter! Na zijn rondje over het circuit, stapte hij vlak naast ons uit de auto en ja dan moet je de kans grijpen en dat heb ik gedaan en dus ben ik op de foto gegaan met Robert Doornbos!! Dames, het is geen Channing Tatum, maar ik kan jullie verzekeren hij is the best next thing ;-)!!

In de pits liepen we Jeroen Mul tegen het lijf die momenteel in de Europese Lamborghini Super Trofeo rijdt en die nu momenteel tweede staat! Hij heeft ons een beetje uitgelegd over de verschillende races etc. Heel interessant!! Jeroen veel succes nog en ik hoop dat je alsnog eerste wordt!


Hierna had Paul, de gids nog een verrassing voor ons, wij mochten voor een keer het heilige der heiligen betreden, de control room!! Met Paul gingen alle deuren voor ons open!


Hier kregen we een kijkje op alle schermen van het circuit en uitleg over het reilen en zeilen in deze kamer. Leuk om eens gezien te hebben!


Hierna was de rondleiding toch echt afgelopen en was het inmiddels ook al later dan gepland en na nog een drankje en een hapje genomen te hebben was het toch echt tijd om de twee uur terug te gaan rijden! Bij het afrijden van de VIP P werd er weer flink gefotografeerd en zelfs onze stoffige BMW werd op de foto gezet ;-).

Er waren niet alleen mooie auto's en motoren te zien ;-).

 Ik vond het geweldig om over het circuit te rijden, ik heb al eens in een Tesla Roadster meegereden op Zandvoort, in een Opel Adam op het testcircuit van Opel in Duitsland en nu in een Porsche GT3 op het circuit van Assen, wie weet wat er nog volgt!!
Het was jammer dat we op Viva Italia niet in een Italiaanse auto op het circuit zijn gegaan, maar aan de ene kant begrijp ik de rijders wel. Ze moeten betalen om het circuit op te mogen en dan een wildvreemde mee te nemen. Stel je voor, heb je mij ineens naast je zitten dat wil je toch niet ;-)? Ik denk dat de organisatie eerst de mensen die alleen wilden rijden hadden moeten laten betalen en 20 minuten moeten laten rijden. En dan een sessie voor mensen die wildvreemden mee willen nemen en die gratis moeten laten rijden, misschien een tipje voor de organisatie voor volgend jaar?

Voor nog meer mooie foto's, bekijk het album op Edwins Facebook!!

 Michelin Benelux ontzettend bedankt voor deze leuke ervaring en ik hoop dat we nog eens terug mogen komen om te VIP reporteren. Ed vertelt zijn verhaal met foto's en ik vertel mijn verhaal in woorden en zo vullen we elkaar goed aan!Geen opmerkingen:

Een reactie posten