zondag 19 april 2015

Cupcakeworkshop van Blue Band met Wim Ballieu

Zaterdag mochten Anne en ik naar de Kookfabriek! Wat is dat ook een geweldige locatie, prachtige keukens om in te kokkerellen.



Hier kregen we workshop cupcakes bakken van niemand minder dan Wim Ballieu!! En degene die mijn bakcreaties kent, weet dat dit geen overbodige luxe is geweest ;-).


We begonnen met de basis, het deeg, voor zover ging alles nog goed!
Eieren, zelfrijzend bakmeel, suiker en natuurlijk Blue Band boter.


 Alles bij elkaar en roeren maar.



Dan de extra's, in ons geval werd dat citroensap van een halve citroen, twee vanillestokjes en heerlijke, verse bramen!

Waar gewerkt wordt, moet natuurlijk ook af en toe geproefd worden!
Tot zover geen problemen en de cakejes mochten lekker de oven in.
Toen ze klaar waren, begon de uitdaging, want toen kwam de topping en helaas waren er erg veel mensen, dus eigenlijk onbegonnen werk om ons een topping aan te leren, dus werd het gewoon marsepein en versierseltjes. Jammer, want dat zou ik graag nog weleens leren om meringue topping te maken of een heerlijke bramenmousse als topping op deze cupcakes!
Uiteindelijk mocht een ieder zijn creaties neerzetten en zodoende mochten we allemaal een cupcake van een ander pakken om zijn of haar creatie te proeven Zodoende kreeg iedereen twaalf verschillende cupcakes mee naar huis!
Zo zagen ze eruit toen we weggingen en zo zagen ze eruit na een uur met de trein inclusief overstappen ;-).
Maar we hebben eerlijk gedeeld met een conductrice in de trein en met de visite van gisterenavond en ze waren heerlijk, ondanks hun uiterlijk!

Ik heb in ieder geval van Wim een perfect basisdeeg voor cupcakes geleerd, die ga ik nu standaard gebruiken thuis! En die topping, nou ja daar moeten we dan nog maar eens een workshop voor volgen ;-).

Anne wilde ook nog even op de foto met Wim en de medewerkster van de Kookfabriek.
Wim Ballieu is de oprichter van Balls & Glory, een restaurant dat gehaktballen met vulling serveert in Gent en Antwerpen. We zijn vorige maand in Gent geweest, helaas wist ik toen nog niets hiervan, anders hadden we zeker daar  gaan eten. Toch alweer een goede reden om gauw binnenkort weer eens naar Gent te gaan!

Bedankt Blue Band voor deze gezellige en super leerzame ochtend en goedgevulde goodiebag, waar we zelf lekker thuis mee aan de slag kunnen en bedankt Kookfabriek voor de prachtige locatie en last but not least bedankt Wim voor je tijd, tips en geduld!!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten