zondag 31 mei 2015

Avifauna en Keet en Koen en de speurtocht naar Bassie en Adriaan

Op 7 mei mochten we figureren in de Keet en Koen en de speurtocht naar Bassie en Adriaan in Avifauna! En Avifauna ligt in onze hometown dus wij deden graag mee natuurlijk! Nu moet ik eerlijk zeggen dat ondanks dat we in Alphen wonen, we bijna nooit bij Avifauna komen en dat is zoo stom want Avifauna is zoo ontzettend leuk!

De opnames voor ons begonnen bij de vogelshow. Superleuk altijd die demonstraties met allerlei soorten vogels. Alleen wilden onze gevederde vrienden nu niet meewerken met die camera erbij, dus de opnames duurden iets langer dan gepland ;-).

Hierna mochten we lekker door het park heen lopen. Avifauna is al een tijdje geen exclusief vogelpark meer, want er wonen nu veel meer andere bewoners en daardoor is het mijns inziens nog veel leuker geworden! Er wonen nu bijvoorbeeld ringstaartmaki's en rode vari's, die gewoon over de paden rennen en als je geluk hebt, je zelfs een handje geven!De Oosterse tuin is ook erg prachtig met kraanvogels, mandarijneenden en rode panda's.
Maar het leukste blijft toch de Lori landing! Hier kun je nectar kopen voor 1 euro in een plastic bakje en deze komen de Lori's dan uit het bakje in je hand eten, dit leidt soms tot hilarische taferelen. Zoals hier waar Anne begint te gieren als een Lori boven op het hoofd van haar vriendin landt.
En nog geen minuten later was zij zelf aan de beurt ;-).
Maar de Lori's zijn niet de enige bewoners uit Zuid-Amerika die je kunt bewonderen.
Een stukje verderop kwamen we nog een pinguïn tegen die graag een selfie wilde maken.
Hierna zijn we nog lekker gaan spelen in de speeltuin, hier kunnen de kinderen zich heerlijk uitleven!
Verder hebben wij geen opnames meer gedaan omdat alles ontzettend uitliep, maar we hebben wel een topdag gehad in Avifauna en een dagje Avifauna is zeker een aanrader!!


Wij hebben Bassie en Adriaan in een flits gezien, maar ik hoop dat Keet en Koen ze wel vinden. Dit kun je zien vanaf 7 oktober in de bioscoop! En wie weet zie je ons nog zitten op de tribune bij de vogelshow!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten