vrijdag 18 september 2015

Op zoek naar de Grote Vijf in Nederland

Wij mochten op 29 augustus mee op safari, op zoek naar de grote vijf (in dit geval de ree) in het Hollands Duin.

We werden heel hartelijk ontvangen met koffie en langzaam druppelden alle deelnemers binnen. We begonnen eerst met een heerlijke maaltijd, lekkere pompoensoep, heerlijk breekbrood met kaas en vlees, alles uit de eigen streek.

Toen was het tijd voor een informatierondje door boswachter Thomas en nadat iedereen een verrekijker had bemachtigd, mochten we eindelijk richting de elektrische Landrover Defender!

Van deze bijzondere Defenders bestaan er maar 10 in de hele wereld! Ze hebben gereden in het Krugerpark in Zuid-Afrika zelfs!

Wij hadden de eer om de auto te delen met een groep andere Alphense dames, het was dus een hele Alphense auto waar boswachter Thomas het mee te stellen kreeg! De dames waren een weekend weg omdat een van hen 50 geworden was en laat het feestvarken er nou net door omstandigheden niet bij geweest zijn, ze heeft wel iets gemist!

We reden door de duinen en de auto's zijn echt stil, dat bleek wel uit het feit dat er vanuit het niets ineens een hert verscheen vlak bij onze auto en gewoon bleef staan totdat iemand het raampje opendeed om een foto te kunnen maken, aan de auto lag het niet!

En we kregen zelfs waarvoor we kwamen, we hebben haar gezien, de reegeit!!


Ondertussen was het een dolle boel in onze auto, we hebben ontzettend veel lol gehad!

We kregen waar voor ons geld, we hebben onze ogen uit kunnen kijken. Helaas hebben we de vos gemist, maar konijnen, ree├źn en damherten genoeg.Halverwege zijn we gestopt op een uitkijkpunt om koffie te drinken en de zonsondergang te kijken. Helaas was die al zo goed als afgelopen, dus daar heb ik helaas niet zo'n hele goede foto van.


Hierna was het snel donker en vond Thomas dat het tijd was om de Defender eens goed te testen, omdat wij toch de laatste groep waren van dit seizoen.

We gingen off-road, steil de duinen omhoog, scherp naar beneden, door het mulle zand, over gras etc. We hebben de auto echt goed getest en de Landrover slaagde voor de test met vlag en wimpel!! Niets was teveel en de auto deed alles met het grootste gemak en alles muisstil!! Ons advies aanschaffen die elektrische Defenders, geweldige auto om een safari in te doen!

Bij terugkomst kregen we ons paspoort en een speldje van de ree. Ik kan je deze safaritocht echt aanraden, het is superleuk, zeker ook met kinderen!! Nu op naar de overige vier!!