maandag 22 februari 2016

Bed & Breakfast De Veurdeale

Vorige week mochten wij een nachtje overnachten in Bed & Breakfast De Veurdeale in Havelte. Nu gaan wij niet zo vaak naar B&B's, dit was eerlijk gezegd de tweede keer, maar ik moet zeggen door deze overnachting ben ik toch wel anders naar B&B's gaan kijken en neem ik deze voortaan ook mee in mijn zoektocht naar overnachtingen. Maar voordat we ons meldden bij de B&B gingen we eerst naar Giethoorn. Giethoorn, je kent het wel. Het wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd of klein Venetië. Ikzelf vind het meer iets weg hebben van het Openluchtmuseum meets Archeon, maar dan in real life. Giethoorn, je moet er gewoon een keer geweest zijn en het met eigen ogen gezien hebben. We hebben niet gevaren, maar we hebben de looproute gedaan (je kunt hier ook gewoon lopen hoor ;-)). En zoals altijd vond ik het weer betoverend, ondanks dat het weer niet al te veel zijn best deed om mee te werken.Na ons rondje Giethoorn waren we wel toe aan iets warms, dus togen we snel naar De Veurdeale, waar ons warme appartement al op ons wachtte. We verbleven in de Grupstal, een zeer ruim appartement voor maximaal 5 personen. En die pasten er met gemak in, ruime woonkamer met eethoek, ruime keuken, twee slaapkamers boven en beneden een douche met wc en een eigen in- en uitgang dus de eigenaren geen last van ons en andersom, perfect!


Aangezien wij nog moesten eten, kregen we de tip van onze gastvrouw om bij 't Knooppunt in Havelte te gaan eten, maar zei ze er wel bij, het is altijd druk daar, dus misschien is er geen plek. Wij toch daar naartoe, als je het niet probeert, weet je het niet en nog precies een tafeltje over!! 't Knooppunt is een oud koetshuis, het is een restaurant met cafe ernaast. Je kunt hier heerlijk eten voor weinig geld!! Vooral een aanrader, vind ik zelf, is het brood met smeerseltjes vooraf. Het brood is zalig en de zelfgemaakte bruschetta en pesto zijn om je vingers bij af te likken!!


Als hoofdgerecht had ik de gevulde kipfilet, ook heel erg lekker en Edwin had de saté, was ook zeer lekker hoorde ik ;-).

Als toetje hadden we de Dame Blanche en de crispy apple.Inclusief twee drankjes p.p. waren we 60 euro kwijt, vind ik voor dit eten zeker geen verkeerde prijs! We hadden niet echt het leukste tafeltje, dicht bij de deur en tegen de frituur aan, maar zonder reservering waren we allang blij dat we een plekje hadden, we doen het nog wel eens over, maar dan aan een andere tafel ;-). Vooral de bediening was ook supervriendelijk. Ze kwamen telkens aan om te vragen of alles genoeg was, ook nog bij het afruimen werd het nog eens gevraagd of we wel genoeg hadden gehad. Misschien zagen we er erg hongerig uit, maar ik vond het wel service dat ze dat kwamen vragen.

En omdat de volgende dag Valentijnsdag was, kregen we ook nog bonbons mee, superleuk!!


's Avonds in B&B werd ons ontbijt gebracht, zodat we de volgende ochtend heerlijk konden uitslapen en niet wakker hoefden te worden voor het ontbijt, wat een service!!


In de B&B staat ook standaard een beetje koffie en thee, zodat je de eerste avond doorkomt met een heerlijk bakkie koffie en daar hebben wij natuurlijk ook dankbaar gebruik van gemaakt!!

Na het ontbijt was het tijd om nog even bij de hunebedden te kijken in Havelte, als je er bent, moet je er zeker even langs natuurlijk!


Havelte is een pracht dorp met veel uitwijkmogelijkheden, dus zeker de moeite van een bezoekje waard. Je kunt altijd bij B&B De Veurdeale terecht voor een slaapplaats, ze hebben meerdere appartementen en wij hebben er heerlijk geslapen en gaan zeker nog een volgende keer, maar dan met de kinderen, ruimte zat!! Wil je iets meer weten over De Veurdeale, kijk dan op hun website.

Wil je nog meer foto's zien van de omgeving en Giethoorn, kijk dan op Edwins Facebook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten