zaterdag 12 maart 2016

Bistro 't Oude Pakhuys

Vorige week zijn we ter ere van het krijgen van mijn jaarcontract uit eten geweest.

Twee jaar geleden heb ik ooit eens de Proeverij gedaan bij 't Oude Pakhuys en ik wilde onze kinderen ook graag laten kennismaken met dit concept.

Als je de Proeverij wilt doen met je zeker rekening houden met het feit dat je minimaal 3 uur aan tafel zit. Je moet dat alleen doen als je verder die avond niets gepland hebt en je een hele leuke, gezellige avond aan tafel wilt hebben met vooral veel lekker eten. De Proeverij bestaat uit allerlei kleine gerechten, gerechten die ze normaal ook op de kaart zouden kunnen hebben en op tafel krijg je een blaadje met daarop vijf rondes. In elke ronde mag je twee gerechten bestellen. Je kunt kiezen uit waren en koude voorgerechten, warme hoofdgerechten en dessert. Dit kun je door elkaar bestellen, dat maakt helemaal niets uit. Is je blaadje vol na vijf rondes, maar jij nog niet? Geen probleem, krijg je gewoon een nieuw blaadje (wij hadden in totaal zes rondes).

Het Oude Pakhuys is zoals de naam al doet vermoeden, een oud pakhuis geweest. Heel veel hiervan zie je terug als je boven zit in het restaurant, daar zit je tussen de planken met kazen! Het restaurant ademt veel sfeer, is niet erg groot, maar dat hoeft zeker niet met zo'n Proeverij. 
We begonnen netjes met voorgerechtjes. Een carpaccio.


Een gerookte kipfiletsalade, die moet je echt proeven, die is zalig!!


De zalmsalade, ook erg lekker!!
Toen de hoofdgerechten. Verse frites met mayo kun je altijd bijbestellen, dus dat is geen probleem en je kunt als extra kiezen voor een lekkere, frisse Scroppino tussendoor of een likeurtje achteraf, extra service dus!

Dit is de hete kip:


En de Tortellini ricotta-spinazie, vond ik persoonlijk iets minder, had spijt dat ik die besteld heb:
En dit de gebakken champignons voor bij de biefstuk, die ik helaas dus weer niet op de foto heb.


De desserts waren overheerlijk, zeker de brownie is een aanrader! Als specialiteit van het seizoen hebben ze nu de appelcake met pistache-ijs, lekker!!!

Helaas ging het bij onze zoon tijdens het dessert een beetje mis. Hij had de sorbetijs met vers fruit en ineens geeft hij een gil. Blijkt er een hard stuk plastic in zijn dessert te zitten. Hierop hebben wij de eigenaar aangesproken en die zou het uitzoeken, maar helaas niets meer van gehoord.

De proeverij is leuk en lekker, maar zoals al eerder gezegd, alles bij elkaar duurt het best lang allemaal, zeker als het restaurant helemaal vol is. De bediening is ook vriendelijk, maar vind het ook wel jammer dat wij niets meer gehoord hebben over het stuk plastic.

Mocht je zelf nu eens de Proeverij (27,50 p.p. exclusief drankjes) willen ervaren, zie hier de contactgegevens voor 't Oude Pakhuys:
Geen opmerkingen:

Een reactie posten