maandag 1 mei 2017

Kookworkshop bij de Wereld van Smaak

Wij mochten van Magimix vrijdag meedoen aan de Black Box kookworkshop van de Wereld van Smaak. Spannend, want geen idee wat de Black Box nu inhoudt.
Na de vriendelijke ontvangst werd ons uitgelegd wat de bedoeling was. Daar zie je een tafel met allerlei ingredi├źnten, maak er iets lekkers van!! Wauw dat was even een hartstilstand momentje, ik voelde mij net als in een aflevering van Masterchef.


Uiteindelijk kwamen we al snel tot een heerlijk driegangen menu, geen idee dat we dat in ons hadden. Ik was verantwoordelijk voor het toetje, ijs met vruchtenspies. Het ijs mocht ik maken in de ijsmachine van Magimix.


Het bleef spannend want wij mochten een driegangen menu verzinnen voor de andere deelnemers en zij moesten een driegangen menu voor ons bedenken.

Om ons kracht bij te zetten kregen we wel een lekker glas wijn en zo kwamen de goede idee├źn wel los!Wij begonnen met een zalmtartaartje, gemaakt met de Pulse functie van de Magimix met een heerlijke citroenmayonaise, ook gemaakt met de Magimix. Met gekookte asperges, ravioli met aspergevulling en aspergesaus ook weer gemaakt met de Magimix.


Van de tegenpartij kregen wij ook een zalmtartaartje met gewone mayonaise en tomatenmousse en gevulde witlofbootjes.


Het hoofdgerecht wat wij gemaakt hebben was biefstuk van de sukade met een champignontapenade, lekkere jus, gegrilde roseval en gegrilde courgette, knolselderij en paprika.


Het hoofdgerecht wat we kregen was ook biefstuk van de sukade met gekookte asperges en ravioli met aspergevulling en daaroverheen een saus van koffie en daarnaast nog een frisse komkommersalade.


Ons toetje was dus kokosijs met gin gemaakt in de Magimix en gekarameliseerde sinasappelpartjes en ananas en frisse meloen. Hieroverheen knetterchocolade en op een bedje van ontbijtkoekkruimels, lekker.....


De anderen hadden voor ons een meloensoepje gemaakt met daarnaast yoghurt met tomaat en gekarameliseerde ananas.


Het was een zeer aangenaam avontuur, alhoewel ik wel een klein beetje jammer vond dat we zo weinig van ons gerecht hadden gemaakt, zodat we dat zelf niet echt hebben kunnen proeven.

Ik vond de apparaten van Magimix ook erg mooi en zeer handig in gebruik, zeker voor de mayonaise heel handig!!


De Wereld van Smaak heeft een leuk terras op de eerste verdieping van de Markthal, het is hier zeer aangenaam vertoeven.


We hebben lekker gegeten, een hele leuke avond gehad. Ook hele leuke nieuwe mensen ontmoet, bedankt Magimix!! Ook een superlocatie natuurlijk en ook dank aan onze chefkok Annie voor de hulp!!Geen opmerkingen:

Een reactie posten