vrijdag 9 juni 2017

Hotel de Reiskoffer en het arrangement Fietsen naar de boer

Wij verblijven in Golden Tulip hotel de Reiskoffer in Bosschenhoofd en vandaar uit gaan wij fietsen voor het arrangement Fietsen naar de boer.Ons verblijf:

De ontvangst bij de receptie is erg hartelijk. Onze kamer ligt in een bijgebouw achter het hotel. Het is erg warm deze dag en helaas hebben de kamers geen airco. Er staat wel een ventilator, maar die kan overdag de warmte ook niet aan. We hebben een heerlijk bad op de kamer en de kamer zelf is lekker groot.
Op de kamer staat ook koffie en thee, dus onder een genot van kop thee nemen we alvast de route voor de volgende dag door. We hebben ook een heerlijk balkon met uitzicht op bomen en de parkeerplaats.
Het plas was om na het diner te gaan fotograferen in de omgeving, maar omdat het echt te warm is op de kamer, besluiten we om het terras op te zoeken van het hotel. Helaas wordt het hier iets te gezellig waardoor de avondfotografie in het water valt.


Vanaf het terras meteen doorgerold naar het diner, het Brabantse streekmenu.

Vooraf een amuse van roomkaas met ananas. Daarna het voorgerecht kaaskroketten van kaasboerderij Ossenblok, deze waren heerlijk! Als hoofdgerecht Asperges Flamande met ei en beenham en botersaus en als toetje aardbeien met vanille ijs en aardbeienslagroom. Bij het eten werd er een glas witte wijn uit Portugal geserveerd omdat die zo lekker zou zijn bij asperges. Hij was inderdaad lekker, maar na onze excursie bij Santspuy zijn wij erachter gekomen dat hun witte Santspuywijn nog lekkerder zou zijn bij asperges en dat deze veel beter zou passen bij een Brabants streekmenu dan een Portugese wijn, als je dan toch een streekmenu hebt, dan alles maar meteen streek maken ;-).
Na een heerlijke nachtrust dankzij de ventilator was het tijd voor het ontbijt. Het ontbijt wordt gegeven in de kapel, prachtig gebouw en de keuze was goed en veel!

Toen was het toch echt tijd om op de pedalen te gaan staan en de boeren te gaan bezoeken. De fietsen die we mee kregen waren spiksplinternieuw, fietsen van Ebike4delivery.com. Deze fietsen zijn om het even plat te zeggen, hufterproof, er kan dus weinig aan kapot. We gaan het meemaken!


De fietsen rijden lekker en we rijden door kleine dorpjes. In St. Willibrord rijdt zelfs nog een bakker langs de huizen, dat zie je bij ons echt niet meer! En we worden ook nog aangesproken door een zeer vriendelijke bewoonster die ziet dat wij heel aandachtig onze kaart staan te bestuderen, omdat we ergens een punt gemist hadden (dachten we). Zij biedt aan ons de weg te wijzen en na deze aanwijzing kunnen wij onze reis weer vervolgen.

We rijden langs een kerstboompjeskwekerij, langs velden met aardbeien (sorry boer, we hebben allebei een aardbei gegeten!) en langs aspergevelden. Langs rijen met bomen met processierupsen, het is een afwisselende route.

Helaas staan er op de route alleen vlaggetjes gepland en alleen een straatnaam met plaats erbij, dus we weten niet echt welke boerderij er nu echt bedoeld wordt om een bezoekje aan te brengen en zodoende hebben we dus een aantal punten gewoon voorbijgereden helaas.

Ons eerste echte officiƫle punt is de Santspuy in Etten-Leur, dit is een aspergeboerderij en wijngaard. We moeten hier nog even wachten tot de excursie begint, dus we nemen hier een lekkere kom aspergesoep en schieten alvast wat sfeerplaatjes.


Als het dan eindelijk tijd is voor de excursie, merken we dat het zich dubbel en dwars beloond heeft dat we gewacht hebben, dit hadden we niet willen missen. De eigenaar Gilbert Sweep kan zo gepassioneerd vertellen over zijn vak, dat is echt niet normaal. De rondleiding liep ook enorm uit, maar ik had nog uren kunnen luisteren, wat heeft die man hart voor zijn vak en zijn zaak. Mocht je hier eens in de buurt zijn, moet je echt eens de excursie doen al is het alleen maar om zijn verhaal aan te horen! We krijgen een heerlijk glas Santspuywijn, heerlijk bij asperges! We lopen een rondje door de wijngaard en we zien hoe asperges gestoken worden. Na afloop mogen we een lekker likeurtje drinken, op de foto de eigenaar met zijn dochter.Het is hier erg druk, dus van te voren een afspraak maken kan zeker geen kwaad ;-).


We zetten de rest voort en komen tot onze verrassing als vrij snel bij ijsboerderij Heidehoeve, helemaal geen slecht idee met dit weer en we lassen dus even een pauze in. Nu heb ik natuurlijk geen foto van de ijsjes gemaakt, want die hadden we alweer opgegeten voordat ik een foto kon maken, stom. Gelukkig hadden ze hier wel koeien waar je zo naar toe mocht lopen, dus dat heb ik natuurlijk wel even gedaan! Ik moet zeggen het is hier echt heel leuk voor kinderen, ze kunnen hier overal spelen met allerlei dingen, mocht je dus een fietstochtje gaan maken met kinderen is dit wel een hele leuke stop en dan niet alleen voor het ijs!


Na het heerlijke ijs weer op de fiets gestapt op weg naar kaasboerderij Ossenblok. Hier zijn wij helaas nooit aangekomen aangezien we de route hebben moeten verkorten daar het al erg laat was inmiddels. En waarom waren wij dan zo laat? Nou dat zal ik vertellen, het feit is namelijk vastgelegd op beeld voor het allereerst in mijn leven. Ik ben gek op koeien, ik hou van dieren, alle dieren bijna en als ik dieren langs de weg zie staan moet ik gewoon altijd even stoppen en dat doe ik dan ook, niet altijd tot groot genoegen van Edwin. Hij vond dat hij dit nu eens vast moest leggen, dus bij deze....


Mocht je dus eens een keer langsrijden en denken wat doet die vrouw daar, nou zij praat dus tegen beesten. Ze probeert ze op haar manier te lokken zodat ze ze kan aaien. Verder mankeert ze niets hoor ;-).

We hebben de route dus iets ingekort, maar we kwamen toen wel door de Pannenhoef, prachtig gebied!! Verharde wegen afgewisseld door zandpaadjes, prachtige natuur, een aanrader ook weer!


Langs velden met veldbloemen, weilanden en de mooiste boerderijen reden we.

De reis verliep voorspoedig tot ongeveer 5 kilometer voor het hotel. Toen liet Ed's elektrische fiets het afweten en zei dat hij het lekker zelf mocht doen, de laatste 5 kilometer! Uiteindelijk zagen we het hotel al liggen en hebben we het eindpunt gehaald/

We moesten ook nog zeggen wat we van de fietsen vonden. Hufterproof ja, ze zijn erg stevig, banden zijn lekker breed, daarover geen klagen. Het feit dat een volledig opgeladen fiets nog geen 50 kilometer aan kan, vind ik een minpunt. Ook het feit dat er geen bagagedrager op zit en je dus alles in  je mandje moet doen voorop of in een rugzak op je rug moet doen is in mijn ogen ook een minpunt. Deze fiets heeft verder ook geen knopjes of displays, hij gaat dus maar een constante snelheid. Nu is dat op zich niet zo'n probleem, maar bij wegrijden vind ik het nog wel akelig dat hij dan meteen al een boost geeft, dat zou ik graag zelf willen kunnen regelen. En ook op de zandpaadjes, dat blijf ik vervelend rijden vinden en dan zet ik de fiets graag op 1, zodat ik zelf in de hand heb hoe hard ik ga. Bij deze fiets kan dat niet omdat de boost altijd constant is, je rijdt dus net zo hard over een zand- of grindpaadje als over asfalt. Geen display betekent dus ook dat je niet kunt zien hoeveel en hoe hard je hebt gereden. Wij hadden nu een fietsroute die vertelde hoeveel meter of kilometer we moesten fietsen tot het volgende punt, dat konden we nu dus niet zien op de fiets. Ik zou zeggen NEE, misschien leuk voor pizzabezorgers, maar niet voor mensen die graag fietstochten doen. Wij hebben  Mihatra aanbevolen, ook een Brabants product uit Geldrop (Ebike4delivery komt uit Cuijk). We hopen dat de Reiskoffer daar misschien mee wil gaan rijden, mooie fietsen, rijden lekker, accu gaat niet snel leeg. Heb deze mogen testen en heb hier ook een blog van gemaakt.

We hebben genoten van onze fietstocht in Brabant en hopen dit nog vaker te mogen doen. We hebben nog lang niet alle boeren bezocht die we zouden willen bezoeken, er zijn er nog zoveel! Dus wij gaan vaker meedoen met Ons Brabant Fietst!!