zondag 1 oktober 2017

Fico Utrecht

Gisteren mochten wij aanwezig bij de, zeg maar, Generale Repetitie van Fico. De dag voordat zij officieel opengaan, hebben zij 40 mensen uitgenodigd die op hun kosten mogen komen eten en drinken. Nou ik kan je vertellen, dit was een super generale, wij hebben genoten!!

Fico is prachtig gelegen vlakbij de Jaarbeurs aan de Veilighaven oftewel Parkhaven, de voormalige haven van Utrechtse groenteveiling.


Qua locatie al prachtig gelegen, maar van binnen ook erg mooi en sfeervol ingericht.

We worden zeer hartelijk ontvangen, onze jassen worden aangenomen en weggehangen voor ons en we krijgen een tafel toegewezen. Personeel is allemaal zeer vriendelijk, elk personeelslid wat we tegenkomen onderweg groet ons vriendelijk. So far so good...

Tafeltje bij het raam met uitzicht over de haven, wie wil dat nu niet...


Eigenlijk kan onze avond nu al niet meer stuk en we zijn nog niet eens aan het eten begonnen.

We beginnen met een Spumanti uit Lazio en daarbij fingerfood, gewoon lekker met de vingers eten, dat laat ik mij geen twee keer zeggen natuurlijk ;-). En zeg nou zelf, als je al hiermee begint, dan is je avond toch al goed!


Hierna is het tijd voor de kaart. Ze hebben een prachtig concept bij Fico, je kunt kiezen uit een 4-gangen, een 5-gangen of een 6-gangen menu. Hierbij kun je ook nog een bijpassend wijnarrangement kezen. 

Wij gaan voor decadent deze avond en laten ons volledig in de watten leggen en kiezen daarom voor het 6-gangen menu inclusief bijpassend wijnarrangement, maar in plaats van volle glazen halfvolle glazen, want we moeten nog naar huis rijden.

Ik kies voor de harder, alleen gezuurd door citroensap en ik moet zeggen, dit vond ik echt wel een van de lekkerste gerechten van de avond. Wat je hier voorgeschoteld krijgt zijn ook ieder op zich kleine kunstwerkjes, het is bijna zonde om op te eten.


Edwin kiest voor het kalfsvlees met de witte biet. Hij vond dit ook erg lekker. We krijgen ook beide een andere wijn die het gerecht zeer goed aanvult, bij het kalfsvlees was dit echt subliem.


De volgende gang is risotto. Hierover heen zit een zeer bijzondere kaas, Taleggio, erg smaakvol en aangevuld met stukjes venkel en asperge. De wijn hierbij is ook weer zalig.


Bij de volgende gang kies ik voor de octopus. Een gokje, want ik heb eens ergens octopus gegeten, maar dat bleek kauwgom... We hebben het na laten vragen en het blijkt dat de octupus hier sous-vide gegaard wordt en toen durfde ik het wel aan. En achteraf een zeer goede keuze geweest. Het gerecht wordt afgemaakt met orechiette pasta en er zit ook spinazie door, echt super lekker ook en de wijn wauw complimenten voor degene die deze wijn hierbij bedacht heeft!


Edwin blijft ver weg van alles wat in zee leeft, dus die gaat lekker voor de kingboleet met ravioli.


De volgende gang is voor beide weer hetzelfde, de eend met mosterdzaadjes. Als we zouden moeten kiezen wat we het lekkerste vonden deze avond, zou Edwin zeggen de eend en ik twijfel heel erg tussen de harder en de eend. De eend was subliem, naar mijn smaak iets teveel mosterdzaadjes, maar Edwin had dat probleem helemaal niet en je hoeft ze ook niet op te eten...Bij de laatste gang voor het nagerecht zijn we eensgezind, eigenlijk jammer want nu heb ik de rode poon niet geprobeerd en dat had ik wel moeten doen, dus moet ik nog eens terugkomen om de rode poon te proberen ;-)! Wij gaan beide voor het rund met truffel en met bijpassende wijn natuurlijk. Erg stevige wijn, Edwin vindt hem heerlijk.


En dan het toetje!! Ik kies, hoe kan het ook anders voor de chocolade met vijg (blijf in de trend van het restaurant, want Fico betekent vijg) en yoghurt. 


Edwin kiest voor de biet met appel en de amarene kersen. Hierbij natuurlijk weer een bijpassende wijn. Ik krijg een heerlijke Recioto della Valpolicella, ik mag even proeven en dan lach ik Edwin uit, dat hij de verkeerde keuze van nagerecht heeft gemaakt omdat ik de lekkerste wijn heb. Dan komt zijn wijn..... een Visner di Pergola. Wie het laatst lacht, lacht het best........ Wat een heerlijk wijntje is dit, smaakt zalig naar kersen. We hebben hem inmiddels online besteld, want die komt zeker weten op het kerstmenu thuis!!


Na al dit lekkers nog afsluiten met een cappuccino en een huisgemaakte Ficocello.


De avond is perfect verlopen, personeel super vriendelijk. Ook allemaal weten ze alles over het menu en de bijpassende wijnen te vertellen, heel goed. Het tempo zat er lekker in met bedienen, we hebben geen uren hoeven wachten op ons eten, maar we hoefden ons ook niet vol te proppen omdat de volgende gang alweer stond te wachten. Wat ons betreft een perfecte generale. Het spreekwoord zegt een slechte generale belooft een goede premiere, nou als een slechte generale al een goede premiere belooft, weet ik niet wat een perfecte generale dan belooft, waarschijnlijk een zeer goedlopend restaurant, we maken gewoon ons eigen spreekwoord ;-).

Ik kan wel zeggen dat wij er een nieuw eetadresje bij hebben en dat Utrecht een prachtige hotspot rijker is. Een echte aanrader Fico!!

Wij beiden wensen Wes en zijn team heel veel succes!!Geen opmerkingen:

Een reactie posten