vrijdag 13 oktober 2017

Kids Climate Conference in Erperheide Center Parcs in Peer

Vorige week mochten wij vertrekken naar Peer in België, om precies te zijn naar Erperheide omdat Anne deel mocht nemen aan de Kids Climate Conference, superspannend want dit was haar eerste keer!


De Kids Climate Conference is opgezet voor kinderen van 8 t/m 14 jaar om ideeën en oplossingen te bedenken voor een leefbare aarde. Het is een initiatief van Center Parcs en het Wereld Natuur Fonds.

Anne had al een paar proberen mee te doen, maar zat er telkens niet bij. Nu dit jaar was ze eigenlijk al te oud (15 jaar), maar werd ze uitgekozen met haar apfelstrudel recept!

Vrijdagavond gaan we ons melden op het terrein. Er staan diverse tenten, er is een kampvuur en Anne krijgt een sweater en een rugtas met goodies uitgereikt en ze krijgt een badge met daarop haar groep, de Wortel.Alle kinderen worden ontvangen door Herman Verbruggen, een bekende Vlaming en Cilla Niekoop, oud zangeres van de groep Ch!pz! Na uitleg van wat er het weekend allemaal gaat gebeuren en een videoboodschap van prinses Laurentien mag de burgemeester van Peer het evenement officieel openen! Dit doet hij door middel van de grote peer op het middenterrein in het licht te zetten!


Anne is helemaal dolenthousiast en kan niet wachten tot de volgende dag! Er zou zelfs een luchtballon zijn waar de kinderen in mogen, dus stiekem was ik al een beetje jaloers, dat heb ik zelfs nog nooit gedaan!

De volgende ochtend krijgen we een biologisch ontbijt voorgeschoteld, heerlijk brood, biologische ham en kaas, fruit, sap en koffie en natuurlijk een gekookt eitje!


Na het ontbijt even nog een rondje over het terrein. Eerst de beer van het WNF op de foto gezet, die is zo groot.


Dan bij de bijzondere dieren langs. Ik weet alleen wat voor soort de varkentjes zijn, kune kune, die zijn zo schattig!


Mooie stand ook van Mooimakers.be, ik zou hier zo gaan zitten ;-)


Hierna is het tijd voor de ouders om te vertrekken en gaan de kids brainstormen tijdens diverse workshops. De luchtballon is er helaas niet, want het weer werkt niet echt mee dit weekend.

Wij verveelden ons ook niet hoor toen Anne aan het brainstormen was. Wij zijn lekker gaan wandelen met Dika. Komen we toch een oude klassieker tegen, gewoon in Peer, Kinderspelen van Pieter Bruegel, supertof om dat gewoon zo op straat tegen te komen. Dat kan alleen in Peer!


Dika interesseerde zich niet zo voor kunst, die vond het maisveld naast het park reuze interessant  en nam meteen een schat mee naar het huisje ;-).


Deze moest natuurlijk meteen in de tuin opgegeten worden.


Na zo'n lekkere wandeling en een heerlijke maiskolf slaapt het extra lekker, dus dat gaf ons tijd om even de Plaza te gaan verkennen en even te genieten van de Belgische lekkernijen!


Een weekend in Center Parcs voelt altijd als vakantie, mede door de Plaza. Als je daar binnen loopt waan je je altijd in een andere wereld, alles valt van je af en het genieten kan beginnen!!


Het park zelf is al helemaal in Halloweensferen, superleuk al die versieringen overal.
En de natuur op het park is zoals altijd ook prachtig, nu zeker met al die paddenstoelen!Het plan was om mee te eten 's avonds op het terrein, want ouders waren daar ook bij uitgenodigd, maar Anne had een geweldige dag gehad, maar was in- en in koud. Dus de plannen omgegooid, gourmetten in de cottage. Anne kwam thuis, heel enthousiast, maar ze had spierpijn van het bibberen. Haar onder de douche gezet, open haard laten branden en haar stoel ervoor gezet!


Daarna gezellig met z'n allen gourmetten, hoe heerlijk kan zo'n weekend zijn!De volgende ochtend na een zelfde heerlijk en eerlijk ontbijt is het tijd om de ideeën en oplossingen bekend te maken aan de jury. Alle ideeën zijn aan de gote peer gehangen. Wortel heeft natuurlijk ook zijn best gedaan en een paar heb ik er tussen uit gepikt. Superideeën en ook wel uitvoerbaar, als je het mij vraagt!Maar mijn grote favoriet was toch deze:


En dan ik ons huisvarkentje al gevonden ;-), ik zou hem zo meenemen naar huis. Inpakken en wegwezen!


Helaas is er geen idee van Wortel uitgekozen van Anne, maar toch is het geweldig om zo'n weekend mee te maken en te zien wat de kids allemaal bedenken. Ik vind het een super initiatief om ook de kinderen mee te laten denken, het wordt tenslotte later ook hun wereld. Ik hoop dat jullie hier nog heel lang mee doorgaan!!

Anne vond de workshops geweldig. Het glasblazen, het brood bakken, je eigen smoothie maken door te trappen, het insectenhotel bouwen. In de goodiebag bij het afscheid kregen de kinderen allemaal een werkje van iemand anders mee naar huis. Zij heeft het insectenhotel gekregen van Boris en Boris had hier een hele mooie boodschap opgezet, dank je wel Boris!!


Na afloop moest Anne natuurlijk nog even op de foto met Cilla Niekoop, want als je onder iemands dekbed hebt geslapen is het natuurlijk supergaaf om ook met haar op de foto te gaan!


Hierna krijgt zij nog een certificaat uitgereikt en is zij nu ook officieel ambassadeur van de Kids Climate Conference.


Aan de kinderen werd gevraagd of zij volgend jaar terug wilden komen, Anne wil dat dolgraag maar is nu zeker te oud. Ze zou zo graag als Crew willen komen helpen volgend jaar. Ze werkt iedere zomer mee (nu al 2 jaar op rij) aan het Vakantiespel in Alphen aan den Rijn, een week lang heeft ze een groepje kinderen onder zich en moet ze deze begeleiden naar de diverse spellen etc. Ze houdt deze week ieder jaar vrij en ze zou dat ook dolgraag doen voor de Kids Climate Conference, dus bij deze haar open sollicitatie aan Jean Henkens van Center Parcs om volgend jaar terug te mogen komen als Crew!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten