maandag 10 juni 2013

Roompot Weerterbergen

Prins Petfoods had een leuke actie neergezet op Facebook. Zoek 6 lettertjes op hun website en maak kans op een weekendje Weerterbergen. Weekendje Weerterbergen klok mij als muziek in de oren en 6 lettertjes vinden, moest niet al te moeilijk zijn toch? Het was even zoeken en ik had vijf letters, sndtr en het had iets te maken met zomer. Waar bleven die klinkers of in dit geval de klinker? Als geboren Kattekse zag ik toen al gauw het licht en heb toen strand doorgemaild naar Prins. Tot mijn grote verbazing kreeg ik maandagmiddag en mail met Gefeliciteerd, jij bent een winnaar!! Wauw, wij gingen weer eens naar Weerterbergen! Voor het laatst zijn we daar vijf jaar geleden geweest. Toen nog met de hele familie om daar met Jasper, ons neefje van 10, zijn laatste Sinterklaas te vieren. Hij had kanker en was niet meer te genezen en de artsen hadden gezegd dat dit zijn laatste Sinterklaas zou zijn. Nou, hij heeft het nog spannend gemaakt, hij was een vechtertje, want het jaar daarop op 11 jarige leeftijd op 1 december is hij overleden, hadden de artsen toch nog net gelijk gekregen. Dat was een zeer bijzonder weekend en sindsdien zijn wij niet meer in Weerterbergen geweest en nu was het dus zover na 5 jaar! Vrijdag moest Ed werken en Marc zat tot 16.30 uur op school, wie maakt die roosters, op vrijdag tot 16.30 uur??? In verband met de spits dus maar eerst thuis gegeten en om 17.30 uur zaten we allemaal klaar in de auto. Tot nog niet geheel de spits kunnen vermijden en zodoende kwamen wij pas om 20.00 uur aan.


 Wij hadden huisje 381, een WF-type huisje. Bij het openen van de deur vroeg ik mij af of er iets veranderd zou zijn na vijf jaar, het antwoord was nee. Er was helemaal niets veranderd aan de inrichting van deze huisjes na vijf jaar. Er stond een hele oude tv, een magnetron, geen combi en geen vaatwasser. Ik had gehoopt op een combimagnetron of oven, want ik hou van bakken, appeltaart of cake of zoete broodjes, het maakt mij allemaal niet zoveel uit ;-). Er was wel een open haard, maar die hadden we niet nodig met deze temperaturen van dit weekend! Gauw de deuren opengegooid, de ijskast gevuld, de bedden opgemaakt en daarna lekker in de tuin zitten. Bij het drankje op het terras viel ons op, dat wij geen tuintafel hadden! Nou ja, dat was iets voor de volgende ochtend! Het was nog zo warm buiten, dat we besloten om nog een avondboswandeling te maken. Dat is het mooie aan Weerterbergen, je loopt zo vanaf het park het bos in!! Nou opgevreten te zijn door een stuk of tig muggen, weer terug naar de bungalow! Op wat konijntjes na hebben we geen dieren verder gezien in het bos.

De volgende ochtend eerst langs de receptie voor de tuintafel, toen langs het zwembad voor de zwembadkaartjes en daarna langs de supermarkt voor de verse broodjes! Tijdens het ontbijt werd de tuintafel al gebracht, wat een snelle service! Thuis hadden we al plannen gemaakt wat we dit weekend zouden doen en waar we naartoe zouden gaan, maar we hadden geen rekening gehouden met dit prachtige weer. Dus werd Venlo met de zeer grote Coolcat outlet van de agenda geschrapt en daarvoor in de plaats kwam Weert zodat we de rest van de middag nog heerlijk in de zon konden liggen en de kinderen lekker naar het zwembad konden. In Weert bbq inkopen gedaan en lekkere verse aardbeitjes gehaald, die waren super lekker!! 's Avonds aan de rose en de bbq en ijs met verse aardbeien, wat wil een mens nog meer?


Zondag na het ontbijt met wederom verse broodjes zijn we de Grote Peel gaan opzoeken, een natuurgebied, waar Edwin van had gehoord dat je hier hele mooie foto's kon maken van de natuur alhier.
P.s.: Dit was NIET onze bungalow ;-)

 Lekker in het zonnetje gelopen, de kinderen waren in de bungalow gebleven om te gaan zwemmen. Die luxe hebben wij nu met de leeftijd van onze kinderen! Bij terugkomst nog lekker in de tuin gezeten en toen was het etenstijd, pastatijd! Na het eten spullen inpakken en na nog een koffie gedaan te hebben in de tuin, was het tijd om naar huis te gaan. Met pijn in mijn hart afscheid genomen van Weerterbergen, want desondanks dat de luxegraad niet hoog is, hebben we een geweldig weekend gehad met prachtig mooi weer! Het is toch anders dan thuis, hier relax je veel meer, heb je meer tijd voor de kinderen, ik heb in ieder geval genoten van elke minuut!! Dank Prins Petfoods, dit hadden we even nodig en dan dat weer erbij, echt fantastisch!! Zoek je een betaalbaar vakantiepark met niet al te veel luxe, maar wel met een leuk zwembad, een gezellige kidsclub met Koos Konijn en een heel gezellig plein/plaza 's avonds en waar je mooi gelegen zit om uitstapjes te maken naar bv het bos, meteen naast het park of naar Venlo, leuke stad om te winkelen, met een Coolcat outlet of naar Weert of Echt, gezellige dorpjes waar je leuk kunt slenteren of Eindhoven, ook een heel gezellige stad of de grens over, het kan allemaal in Weerterbergen!! We vonden het jammer dat het weekend alweer om was en dat we nu het echte leven weer in moeten, het was gewoon te kort, tot de volgende keer Roompot!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten