vrijdag 31 mei 2013

Workshop pizza bakken La Place restaurant


Anne en ik mochten gisteren genieten van een workshop pizza bakken bij La Place in de V&D in Utrecht Hoog Catherijne. Anne was lekker eerder vrij omdat zij een gezonde lunch aangeboden kreeg op school door AH en daardoor tussen de middag niet naar huis kwam en dus 's middags eerder uit was. Dus om 15.00 uur de trein gepakt naar Utrecht en daar gingen we! De workshop begon pas om 18.30 uur, maar als we dan toch naar Utrecht gaan, dan moet er geshopt worden ook natuurlijk! Maar eerst om 16.30 uur naar het vieruurtje bij de Hema! Hebben ze een ontbijtje van 1 euro, ze hebben ook een vieruurtje voor 1 euro, dit houdt in een koffie of thee met een stuk appelkruimel- of chocoladegebak of cheesecake.
















Maar hierna snel weer verder om nog meer inkopen te doen ;-). En natuurlijk nog even een echte toeristenfoto te maken ;-).





Rond 18.15 uur zijn we naar la Place gelopen om ons te melden. Hier mochten we aan een tafel gaan zitten en wachten tot 18.30 uur, tot iedereen was gearriveerd. Na 18.30 uur werden we welkom geheten door de food manager en kregen we een drankje aangeboden. Nou ja drank(je)! Glas cola waar ga je met dat kind naartoe ;-).







Toen was het eindelijk tijd om de keuken in te gaan, na het ophangen van de jassen en verplicht handen wassen, kreeg iedereen een schort toebedeeld en een receptenboekje. Fraai gezicht zo'n schort, maar wel handig met al dat opstuivende meel etc.
















De foodmanager gaf ons nog een beetje inside in de hele la Place formule en geschiedenis en toen was het echt tijd voor de koks om in actie te komen. We begonnen met zelf het deeg te maken (de mannen van la Place hadden al mooie bollen deeg klaar liggen voor ons, in geval dat het niet goed zou gaan met ons eigen deeg, bedankt mannen ;-)).

Ons deeg werd uiteindelijk in een grote emmer gedaan en we kregen de bollen deeg die al klaar lagen. Hier moesten we een mooie platte, ronde pizzabodem van zien te toveren. Geen idee wat voor vorm de mijne had (moet nog uitgevonden worden volgens mij in de huidige meetkunde), maar rond was ie zeker niet. Op elke bodem, ongeacht de vorm, werd een grote soeplepel tomatensaus gegooid en die moesten wij dan met een lepel netjes verdelen over onze bodem.

Daarop ging een grote bol mozzarella die wij in kleine stukje moesten scheuren en toen was het tijd voor de oven! De pizza's werden voor ons in de oven geschoven en tijdens het bakken, mochten wij nog een pizza maken. Toen heb ik gekozen voor de funghi variant, in plaats van tomatensaus ging daar truffeltapenade met creme fraiche op en als topping champignons en oesterzwammen, mmm. Intussen waren de pizza's klaar en mochten we allemaal zelf onze pizza uit de oven scheppen, dit ging wonderwel goed bij mij, want ik zag de mijne al op z'n kop op de grond liggen ;-). Daar werd nog verse rucola en vers geraspte Parmezaanse kaas opgelegd en een paar takjes basilicum en de pizza was klaar. Nu nog een drankje uitzoeken en eet smakelijk maar!


Tijdens het eten werd de tweede pizza voor ons gebakken, belegd na het bakken en in een doos gestopt om mee naar huis te nemen, wat een service! Het was heerlijk, maar vooral erg gezellig!! Ik ben al in de bevoorrrechte positie geweest dat ik al eens een workshop heb mogen volgen bij la Place, dat was in Amstelveen voor een paasstol. Die vorm is ook nog niet eens meetkundig uitgevonden, maar dat is weer een ander verhaal! Dat was ook erg gezellig en als er nog een workshop komt, ga ik mij zeker ook weer opgeven! Het is leerzaam, dat is meegenomen, maar het is ook gewoon een leuk avondje weg! Wij hebben nu een gratis avondje uit eten gehad samen, leuk toch! Bedankt la Place, wij vonden het top en komen de volgende keer graag weer!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten