zondag 20 oktober 2013

Wim Hof recordpoging

Vrijdag 18 oktober 2013 was het zover! Wim Hof aka the Iceman ging zijn oude record ijszitten verbreken en Edwin en ik mochten daar dankzij sponsor Remeha bij aanwezig zijn.

Wij werden verwelkomd in studio Veronica met een drankje, waar Wim zijn record zou gaan verbeteren tijdens de uitzending van Somertijd. Het oude record staat op 1 uur en 52 minuten en hij wilde nu een minuut langer in het ijs gaan zitten, dus de klok moest stoppen op 1 uur en 53 minuten.

Het was een gezellig clubje mensen bij elkaar en na een praatje van Marketing Director van Remeha Lily Jong was het tijd voor Wim Hof. Hij had er veel zin in en oogde erg ontspannen.

Hierna was het tijd om het ijsbad in te gaan! Wim ging in een glazen plastic bak, staand alwaar de vier jongens die de hele week in Somertijd hadden geprobeerd het langst te blijven zitten in een ijsbad, de bak volgooiden met ijs. Ik kreeg het al koud als ik die zakken met ijs voorbij zag komen, brr....

De bak was vol en de klok ging lopen! Inmiddels was Rob van Someren met zijn crew uit de studio gekomen en hadden ze een primitief studiootje opgezet in de ruimte waar Wim Hof ook stond. Dit betekende dus dat wij Rob en consorten gewoon konden aanraken en het was net of we bij ze in de studio zaten, wat een geweldige ervaring!

De jongens kregen te horen wie er het langste in het bad had gezeten en dat bleek de deelnemer van donderdag te zijn, ruim 36 minuten, pff ik doe het hem niet na!!


Ondertussen mocht je zelf ijssculpturen maken, er was drinken in overvloed en er waren overheerlijke sateetjes (Remeha, daar wil ik wel het adres van hoor!!), wat waren die lekker! Stokbroodjes, kroepoek, loempiaatjes noem maar op, we kwamen niets tekort!

De tijd tikte gestaag door en ondertussen zat Wim nog steeds in het ijs, elk kwartier werd hij getemperatuurd en vroeg de arts hoe hij zich voelde en zo liep hij langzaam naar zijn oude record!


Eindelijk was het zover en konden we de laatste seconden aftellen, hij had het hem gewoon weer geflikt, respect!

Dit is waar de teller op eindigde, nadat de plastic bak was opengemaakt het ijs eruit viel en Wim eruit stapte alsof hij nog maar vijf minuten onder het ijs had gezeten!! Diep respect hiervoor, maar toch ook dubbele gevoelens. Je kijkt naar iemand die speelt met zijn leven, natuurlijk er is een arts aanwezig, maar toch is er altijd een kans dat het fout kan gaan. Bah, daar wil ik al helemaal niet over nadenken!!

Het is in ieder geval goed gegaan, het is gelukt en we hebben het allen gevierd met een Prosecco.

Ik wil in elk geval Remeha bedanken voor de goede verzorging, zeer goede organisatie en natuurlijk ontzettend bedankt voor het feit dat wij uitgekozen waren om hierbij aanwezig te zijn.

Wim Hof en vrouw, want vergeet die niet!, wil ik zeggen heel veel respect en


Geen opmerkingen:

Een reactie posten