dinsdag 18 februari 2014

Bongo Citytrip

In 2012 heb ik een Bongo Citytrip gekregen, hiermee zouden we naar Londen gaan in december met de kinderen.
Helaas verloor ik mijn baan in september en omdat we niet wisten hoe wij, zonder mijn inkomen, financieel zouden komen te zitten hebben we toen de citytrip in verband met de vliegtickets niet door laten gaan. Een beetje jammer want in maart 2013 verliep de Bongo, maar gelukkig was het een Bongo en die zijn heel makkelijk te verlengen! Wil je je Bongo verlengen en je Bongo is nog langer dan een half jaar geldig dan mag je je Bongo kosteloos verlengen of omruilen voor een andere Bongo tegen dezelfde waarde. Verloopt je Bongo binnen het half jaar of korter dan mag je hem verlengen voor 10 euro. Dat is een koopje!
Dus de Bongo verlengd met nog een jaar in de hoop dat we in december 2013 naar Londen zouden gaan. De Bongo is officieel voor 2 personen, maar verblijf je in een Novotel hotel dan mogen er twee kinderen onder de 16 jaar kosteloos verblijven en ontbijten! In december 2013 had ik nog steeds geen baan, dus onze financiën zagen er niet erg rooskleurig uit, dus geen vliegtickets. Achteraf heel erg blij dat we geen tickets geboekt hadden, want ik met mijn geperforeerde blindedarm heb de hele maand december en feestdagen in de war gegooid! Maar toen zaten we nog steeds met de Bongo die nu dus in maart 2014 zou verlopen. We hadden de kinderen beloofd ze mee te nemen dus moest het een Novotel hotel worden. Het enige Novotel op een beetje aanvaardbare reistijd was Berlijn. Ed en ik waren erg blij want daar waren we beide nog nooit geweest, maar de kinderen wilden naar Londen en anders naar Parijs. Dus uiteindelijk nog een rondje langs alle plaatsen en landen waaruit we konden kiezen en toen viel mijn oog ineens op het Adagio City Aparthotel Montrouge in Parijs voor 4 personen. Toen was de keuze gauw gemaakt ;-). Dus afgelopen weekend vertrokken naar Parijs en daar hebben we geen spijt van gehad!
Het hotel staat in Montrouge, 10 minuten lopen van de metro af waarmee je binnen no time op Saint Michel bent. Een grote supermarkt en bakkerij zitten op vijf minuutjes lopen van het hotel. Het receptiepersoneel is uitermate vriendelijk, spreken goed Engels. Bij het hotel kun je parkeren in een ondergrondse garage tegen 15 euro per dag. Voor de Bongo kregen we een appartement voor vier personen voor 2 nachten inclusief ontbijt. Het ontbijt was redelijk uitgebreid, zeker voor Franse begrippen! Het appartement had een slaapkamer, afsluitbaar met schuifdeuren en de kinderen moesten op de slaapbank. De slaapbank bestond uit een bed met een onderschuifbed, goede matrassen. En dan nog het keukentje, die was zeer compleet met afwasmiddel, vaatwastabletten, koelkast met vriesvakje, vier kookpitten, waterkoker en koffiezetapparaat. En dan nog de badkamer met ligbad en apart toilet. Zaterdag kwamen we aan, toen hebben we gegeten op de kamer, soep met stokbrood van de boulangerie en daarna hebben we de metro gepakt (met een kaartje van de receptie en uitgebreide uitleg over de metro van de receptioniste) en zijn we Parijs by night gaan ontdekken, zondag na het ontbijt zijn we Parijs ingetrokken en kwamen we tien uur 's avonds pas weer terug in het hotel.

En maandag was het alweer tijd om naar huis te gaan helaas. Je bagage kun je achterlaten bij de receptie, dus als je wilt zou je nog de hele vertrekdag in Parijs kunnen lopen.
Ik ben reuze enthousiast over de Bongo. Het reserveren was een eitje, je boekt op de Bongo site en je reservering ontvang je in je mailbox. Hierbij zit ook een routebeschrijving, reuze handig als je TomTom  de straat niet weet of iets dergelijks. Bij het hotel hoefde we alleen de voucher in te leveren en alles is verder geregeld. Bij het uitchecken was het enige dat we hoefden af te rekenen de parkeerkosten, ideaal! Ik ga er gauw nog een paar uitproberen, ze hebben zoveel verschillende soorten Bongo's!! Kijk maar hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten