zaterdag 8 februari 2014

Robocop


Gisteren ben ik naar Robocop geweest in Pathe Arena Imax op uitnodiging van Universal Pictures. Robocop zeg je? Dat is toch die film uit 1980 en nog wat van Paul Verhoeven?? Ja dat klopt, Robocop was van Paul Verhoeven uit 1987, maar dit is de Robocop van 2014 van Jose Padilha.

Het verhaal speelt zich af in 2028. De vredesmissies in de wereld worden gedaan door robots, eigenlijk maakt de hele wereld al gebruik van deze robots in plaats van soldaten behalve in Amerika. En nu is daar de discussie of robots in plaats van echte soldaten. Pro's en cons zijn als de robots aangevallen worden, gaan er geen echte mensen dood maar robots, maar robots hebben geen gevoel, kennen geen twijfel etc.  Om de twijfel weg te nemen liep er een filmploeg mee met een vredesmissie in Teheran, alles liep goed totdat er een stel radicalen zichzelf gingen opblazen, de robots redden de show, maar dan wil een zoontje van een van hen wraak nemen op de robots met een keukenmes en zonder pardon wordt hij vermoord en dit tijdens de live-uitzending. Dus de hele discussie laait weer op. Omnicorp het bedrijf achter de robots wil dus een robot met een menselijk aspect maken om de Amerikanen te overtuigen. Ondertussen komt Alex Murphy in beeld, een politie-agent wiens partner is neergeschoten door een drugsbende waarbij waarschijnlijk collega's betrokken zijn. Gevaarlijk dichtbij en zinnend op wraak wordt er een aanslag op zijn leven gepleegd, hierbij raakt hij zeer, zeer zwaar gewond. Om dit ├╝berhaupt te kunnen overleven krijgt hij een metalen lijf aangemeten en zie daar zo is de eerste Robocop in Amerika een feit. Hij wordt het paradepaardje van Omnicorp om zo de robots erdoor te krijgen. Uiteindelijk blijkt toch niet alles wat het is en blijken sommige dingen zoals emoties toch niet te regelen en uit te schakelen.

Joel Kinnaman speelt Robocop, je kent hem wel uit de serie the Killing. Ik vind hem een goede acteur en leuk om naar te kijken, beter dan Peter Weller ;-). Daarnaast komen er nog een hoop bekenden voorbij zoals Samuel L. Jackson, Gary Oldman en Michael Keaton.

Het is niet mijn genre film, maar mijn man en zoon hebben genoten! Die zaten op het puntje van hun stoel, zeker mijn man want die was al fan van het origineel. Een remake maken van een goede film is altijd tricky, maar ik denk dat Jose Padilha hier heel erg goed geslaagd is. Het is een film die in de tijd van nu speelt, want dat vraagstuk zou best binnenkort in het echt ook eens kunnen gaan spelen, omdat er al heel veel overgenomen wordt door robots. Het is gewoon een hele goede actiefilm die je echt moet gaan zien, of je nu het origineel gezien hebt of niet. En als je hem gaat kijken, kijk hem dan in Imax dan spettert de actie helemaal van het scherm!!

Wij vinden deze dus de beste, maar dat is onze mening. Ik zou zeggen ga de film lekker kijken en laat mij dan weten wat jij de beste vindt!

Dus Robocop vanaf 13 februari 2014 ergens bij jou in de buurt. Klik hier om te zien waar en wanneer hij draait en je kaarten te reserveren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten