woensdag 19 maart 2014

Novasol Bospark de Heivlinder

Wij mochten afgelopen weekend afreizen naar Speuld/Ermelo voor een weekendverblijf op de Heivlinder, huistype HGE100.

Omstreeks vijf uur waren wij bij de receptie alwaar wij onze sleutels kregen en meteen onze broodjes voor de volgende ochtend konden bestellen! Het park is niet erg groot, lekker kleinschalig, dus ons huisje hadden wij gauw gevonden. We hadden huisje 14 toegewezen gekregen, het Veluws Boerderijtje. Dat zag er zo uit van buiten, dat beloofde veel goeds!




Eenmaal binnen straalde de gezelligheid en luxe je al tegemoet! Het zag er erg netjes en verzorgd uit, we gingen een heel goed weekend tegemoet! Het beddengoed lag al klaar, dus nu was het zaak de slaapkamers te verdelen! Er waren twee slaapkamers, een met een tweepersoonsbed en eentje met een stapelbed en dan hadden we natuurlijk ook nog de bedstee!! Helaas heb ik daar geen goed efoto's van, maar die kun je wel bekijken op de site van Novasol. Natuurlijk werd de bedstee meteen ingepikt door de kinderen en nee wij gingen niet op het stapelbed ;-). Na de bedden opgemaakt te hebben was het tijd om te eten. De keuken was voorzien van een combimagnetron, een vaatwasser (hier waren de kinderen erg blij mee!) en voldoende servies en keuken benodigheden. Na het eten was het tijd om de omgeving te gaan inspecteren. Linksaf liepen we zo het bos in en rechtsaf liepen we zo de hei op. Dika vond het helemaal te gek. Die ging helemaal los en ik denk ook wel dat zij verschrikkelijk baalde toen het weekend weer om was.
's Avonds hebben we heerlijk kaarsjes aangehad en we hadden filmpjes meegenomen en spelletjes om de kinderen te vermaken. In het huisje lag Yahtzee en er was zelfs een dvd-speler aanwezig.
Zaterdagochtend kregen we warme, verse broodjes bezorgd aan de deur, hoe luxe is dat?? 's Middags zijn we Ermelo ingegaan, wat is dat een gezellig stadje! Putten is ook erg leuk, maar Ermelo is ook niet verkeerd. Zeker leuk om daar eens te gaan kijken of een hapje te gaan eten.
Zondags is de receptie gesloten, maar zatermiddag laat kregen we onze broodjes netjes bezorgd met een instructie erbij hoe ze te maken in de combimagnetron, wat een geweldige service van Majella van de receptie super!!! Zaterdagavond ook nog de sfeerhaard aangehad, toen was het feest helemaal compleet, toen wisten we zeker dat we niet meer naar huis wilden!

Edwin vond nog een hut tijdens een van onze boswandelingen en is daar zondagochtend vroeg in gaan liggen om foto's te maken. Helaas kwam er niet veel voorbij, behalve dit kleine vriendje wat even kwam kijken.
Mijn wens was om wilde zwijnen te zien, helaas niet gezien, maar dat is wel weer een reden om nog eens terug te gaan ;-).

De kinderen hebben zich ook opperbest vermaakt. Er was wel een speeltuin op het park, maar daar hebben we geen gebruik van gemaakt, want dat is natuurlijk niet cool als je al 12 en 15 bent! Normaal gesproken gaan we alleen naar de grote bungalowparken met een zwembad erbij, leuk voor de kinderen denk je dan. Nou, ze gaan een keertje zwemmen zijn na 15 minuten al weer terug omdat het te druk was of omdat het saai was of te koud of te warm. We hebben hier onszelf vermaakt, ik moet wel zeggen dat er wel gratis wifi is op het park en dat maakt ook al een hoop goed natuurlijk voor die leeftijd! Maar we hebben vooral family time gehad, spelletjes gedaan, filmpjes gekeken en veel gewandeld, maar vooral veel genoten van elkaar, maar zeker ook van de rust!

Omdat we allemaal niet naar huis wilden, zijn we zelfs nog tot maandagochtend gebleven. We kregen zelfs een late uitcheck omdat de schoonmaakster toch pas 's middags zou komen, weer een extra service van Majella!!
Zondagavond zijn Edwin en ik alleen wezen wandelen met Dika, het enige wat je hoort zijn de vogeltjes en verder helemaal niets. Op het park zelf ook, wat een rust. Als je gestresst bent kan ik je hier een verblijf zeker aanraden, als je hier nog stress hebt komt het nooit meer goed, maar ik beloof je een weekend hier en al je stress is verdwenen!!
Tegenwoordig is iedereen zo gejaagd en je moet ook zoveel. Werken, huishouden, gezin en weet ik niet allemaal wat. Hier vergeet je dat allemaal. Er heerst hier zoveel rust, je loopt zo de bossen in. Lekker lang wandelen, verstand op nul en even alles vergeten, dat zouden mensen veel vaker moeten doen!!

Dit bordje stond in het huisje:
Nou dat is zeker waar! In dit huisje hebben wij onze rust weer gevonden en weten weer wat er echt toe doet! Tijd met de mensen waar je van houdt doorbrengen, tuurlijk werken is wel belangrijk voor het geld, maar het is zeker niet het belangrijkste!! De mensen of dieren om je heen die van je houden en waar jij van houdt en samen genieten dat is het belangrijkste in het leven!

Bedankt Novasol voor ons verblijf hier in deze kleine oase van rust, we komen graag nog eens!!

O ja wil je precies weten waar de Heivlinder ligt, deze wegwijzer staat in de buurt van het park ;-).
Zonder gekheid wil je zelf hier ook eens verblijven of een van de vele andere huizen van Novasol, klik dan hier.  Helaas kan ik nog geen uitspraken doen over andere huizen van Novasol, zal ik ze toch eens allemaal uit moeten proberen ;-). Wij hebben in ieder geval genoten van ons verblijf en de service van Novasol, maar dat heb je wel in deze blog al kunnen lezen. Volgende keer zeker weer Novasol!                          

Geen opmerkingen:

Een reactie posten