zondag 9 maart 2014

Workshop bonbons maken la Place

Vrijdagavond gingen Anne en ik naar Woerden, naar een workshop bonbons maken om precies te zijn. Lekkere bonbons maken en vooral proeven daar zeggen wij geen nee tegen natuurlijk! Wij moesten ons melden bij de Truffel in Woerden, daar werden wij hartelijk ontvangen met koffie/thee en fris en natuurlijk bonbons!! Zouden die van ons er ook zo lekker uit komen te zien ;-)??
Na de koffie en het wachten op mensen die niet kwamen, er waren 19 mensen opgegeven, maar 8 zijn er ook daadwerkelijk gekomen helaas, was het tijd om de haarnetjes op te doen en de schorten voor te doen.
We kregen allemaal een spuitzak chocolademix, dit was 2 delen chocolade met een deel slagroom gemengd.
 Op ons blad moesten we allemaal rondjes chocolade leggen en die moesten we volspuiten met de spuitzak en sommige zonder chocolaatje eronder en dat werden dan truffels. Zoals de bonbonnier het voordeed, leek het erg simpel en makkelijk. Hij maakte ook de mooiste creaties. Zoals die van ons er uit kwamen te zien...., ik denk dat onze hond er erg jaloers op zou zijn ;-). Oordeel zelf maar:

Nadat we hiermee klaar waren gingen de drollen oeps sorry bonbons ;-) in de koeling en gingen wij verder met een volgende werkplaat. Hierop mochten we weer chocolade spuiten, ditmaal hadden wij witte chocolade en daar maakten we flikken en lolly's van. De een spoot op de plaat en de ander ging er  decoratie opdoen. Er was van alles, smarties, nootjes, kaneelstukjes, kokos, gedroogd fruit, hagelslag, vlokken. Je kunt het zo gek niet bedenken!
Deze moesten ook nog even opharden en daarom kregen we een rondleiding langs alle machines en uitleg bij alles over hoe verschillende bonbons gemaakt werden etc. We werden meegenomen naar de koeling waar we mochten controleren en met eigen ogen zien dat alle chocolade wat hier gebruikt werd ook echt UTZ was en ja dat was het ook! We mochten allerlei paaseitjes proeven met verschillende smaakjes en contouren. Zo verschrikkelijk slecht, maar wel lekker!!!
Onderweg kwamen we ook nog een lading chocolade tegen die al klaar stond om te vertrekken naar la Place, maar even gauw een fotootje van gemaakt.

Toen was het tijd om de bonbons uit de koeling te halen en ze onder te dompelen in chocolade en deze ook weer te versieren. Anne was in charge of de truffels en ik maakte de bonbons.
Toen was het tijd om onze buit in te pakken en uiteindelijk gingen wij weg met drie dozen bonbons!
Het grappige is dat Anne en ik gisteren toevallig in Utrecht waren en in de V&D op de parterre langs de la Place bonbonnerie liepen en daar allerlei bonbons en paaseitjes zagen die we de avond ervoor ook gezien hadden. Dat is echt leuk om te zien, omdat je nu ook weet hoe en waar ze gemaakt worden!!
Bedankt la Place en de Truffel voor deze interessante en vooral lekkere workshop. Ik wil nog wel zeggen dat ik het erg jammer vind dat er zoveel mensen niet gekomen zijn, want nu wilden er misschien wel anderen komen en die konden niet omdat iemand anders zich al opgegeven had en niet afgezegd heeft. Mocht er weer een workshop langskomen, twijfel niet maar meld je aan, want het is gewoon zo leuk om mee te doen en mee te maken. Je weet niet wat je mist!!