vrijdag 4 juli 2014

Stralend Sterren Staren

Afgelopen vrijdag was het zover, Ed en ik mochten Stralend Sterren Staren bij Erfgoed Bossem dankzij een fotowedstrijd georganiseerd door de Dierenbescherming.
Op tijd op pad richting Lattrop. Nadat we de auto weg hadden gezet, werden we verwelkomd op de deel.
Bij aankomst kregen we een kop koffie of thee aangeboden, maar toen waren we toch echt wel benieuwd naar ons verblijf van dat weekend, de sterrenkubus!
Wij kregen Nunki toegewezen ;-).
En toen was het tijd om de sleutel in het slot te doen en eindelijk die deur open te maken!! Eerste indruk was knus, wel klein, maar zeer compleet.
Na even buiten gezeten te hebben en de kubus uitgeplozen te hebben, was het tijd voor het diner. Een huisgemaakte stoofpot met salade en zelfgemaakt boerenbrood en een lekker wijntje.
Tijdens het eten hadden we een grote vriendin die mocht wel een stukje brood toen wij klaar waren met eten ;-).
's Avonds hebben we rond het terrein gewandeld en stiekem even een kijkje genomen in de Lodgetent (sorry geen foto's!). Ik kan je vertellen, helemaal niet verkeerd!!! Mocht je deze reserveren, neem dan de tent die uitkijkt op het weiland, heerlijk rustig en prachtig uitzicht!
Hierna zijn we nog in de auto gestapt en de grens overgereden naar Bad Bentheim. Het is een klein half uurtje rijden, maar je waant je echt in het buitenland, heerlijk! Overal Biergartens en nu met voetbal natuurlijk vlaggen en weet ik niet wat en dan nog het kasteel. Heel mooi!
Toen was het tijd om daadwerkelijk sterren te gaan kijken, maar helaas geen sterren te zien!
 
En toen bleek ook hoe klein de kubus is, het bed was heerlijk ruim voor ons twee├źn, geen probleem, maar ik ben gewend om met een raam open te slapen en het enige wat open kan in de hele kubus is het dak of de voordeur. Nou de voordeur zat op slot en het dak lagen we pal onder, dus dat leek ons ook geen goed idee, dus kreeg ik last van mijn claustrofobie, verschrikkelijk. Het zit tussen je oren, maar toch. De hele nacht maar tegen jezelf zeggen, nee je stikt niet, je krijgt wel lucht, doe normaal etc. 

Toen toch maar de tocht naar beneden gemaakt en even de buitendeur opengezet en weer dichtgedaan hoor ;-), daarna heerlijk geslapen.
De volgende ochtend stond een heerlijke verrassing voor ons te wachten op ons terras. Het ontbijt.
Bij het terugbrengen van de ontbijtmand stonden er twee fietsen voor ons klaar en een knapzak, maar Edwin wilde liever met de auto, dus de auto's hebben we laten staan.
We zijn even rondgereden door Lattrop.
Hierna zijn we naar het Lutterzand gegaan, hier zouden ijsvogels zitten. Die zaten er waarschijnlijk ook wel, maar ze lieten zich mooi niet zien. Maar eerst was het tijd voor de picknick, een tip als je rustig wilt picknicken zonder pottenkijkers. Zet je auto op de P, loop dan niet richting het paviljoen, maar loop naar het Halifax Monument (voor de geocachers onder ons, er ligt hier een cache!!) en loop vandaar het bos in. We hebben daar heerlijk gezeten en gegeten en helemaal niemand gezien!
Daarna zijn we langs de andere kant het bos ingelopen en kwamen we bij het drukke stuk van het Lutterzand, het is hier heerlijk wandelen en genieten, zeker met kinderen!!
Inmiddels was het tijd om terug te gaan, want om 19.00 uur moesten wij ons melden voor het Twentse table d'hote. Dit zou plaatsvinden op de deel van de boerderij aan een hele lange tafel.
Naar dit onderdeel van ons verblijf hebben we niet echt uitgekeken, je gaat eten maar aan tafel met allerlei vreemden, nee was niet echt ons ding. Toen we aankwamen bleken de tafel nog meer verlengd te zijn dan 's ochtends, oeps het waren er wel heel veel nu! Nou ja, we zouden wel zien waar het schip strandde, eten en dan maar meteen terug naar ons huisje.

Het eten begon, bij elke gang vertelde Dennis, de gastheer, iets over het gerecht en de herkomst ervan en het was heerlijk. Eerste gang, tweede gang, derde gang en het werd eigenlijk wel steeds gezelliger aan ons stukje tafel. Vierde gang, toetje en toen nog koffie toe en we bleven zitten. De rest van de tafel droop langzaam af en ineens waren we nog maar met acht. Er was al wijn op tafel, maar er kwam nog meer wijn op tafel en het was erg gezellig! Toen waren we nog maar met zes en kwamen er nog meer wijn (ik ben gestopt met tellen na de derde fles ;-). Foto is erg wazig, maar dat was mijn blik ook aan het eind van deze avond ;-).
En we bleven kletsen en het was beregezellig! Het feit dat niet alles loopt zoals jij wilt, het feit dat er geen sterren waren, alles werd goed met deze avond! We bleven over met een stel uit Delft en met een stel uit Borne. Die laatsten zijn hun droom achternagegaan. Hebben hun baan opgezegd om een winkel in Twentse streekproducten te beginnen, je moet het maar durven, maar zij deden het!!
In hun winkel kun je heel veel van de producten vinden die gebruikt worden bij Erfgoed Bossem zoals de echte Nederlandse buffelmozzarella etc., neem hier maar eens een kijkje. Bedankt Jan en Sandra, succes met alles!

Uiteindelijk werd het toch echt tijd om ons bedje op te zoeken en of het nu lag aan de gezelligheid of aan de wijn, ik weet het niet, maar ik heb geslapen als een roos, nergens last van gehad.
's Ochtends stond er weer zo'n heerlijke mand op het terras en toen na het ontbijt, was het toch echt tijd om weer weg te gaan, maar niet na afscheid genomen te hebben van ons gezellige tafelgenoten! Met pijn in mijn hart zijn we weggereden een tip van Dennis in ons achterhoofd, want hij vertelde tijdens  diner dat er vlakbij een ijsvogeltje zat. Dus Edwin kon het niet laten en we moesten daar toch even kijken en wat denk je? Begint het ook nog te regenen, maar Edwin had de ijsvogel al gespot, dus hebben we zijn tentje gepakt en zijn we saampjes in de tent gaan zitten en we zaten precies goed!! Er zat daar een nestje ijsvogeltjes, het vrouwtje en mannetje gingen om de beurt visjes vangen en brachten deze naar het nest, zo'n prachtgezicht en dat op loopafstand van Erfgoed Bossem!!
We hebben genoten van de rust, het gezelschap en de omgeving. Ik vond het erg jammer dat ons weekendje al zo snel voorbij was, het was heerlijk!
Jammer dat er geen sterren waren, ten eerste had ik dit weekend gekozen omdat er vallende sterren zouden zijn volgens een website, uiteindelijk bleek dat dit 27 juli had moeten zijn i.p.v. 27 juni. Maar wie weet misschien heeft het zo moeten zijn, we hebben nu een geweldig gezellige avond gehad zaterdag!!

En nu waren er dus helemaal geen sterren te zien, dus die wens om de loterij te winnen en onze droom na te streven (Edwin die als freelance fotograaf aan de gang kan en zijn baan kan opzeggen) moeten we dus nog even voor ons uit schuiven ;-).

Het zou leuk zijn als Erfgoed Bossem sterrengarantie had (geen sterren te zien, kom dan gratis terug ;-)), dan kon ik toch ervaren hoe het zou zijn om onder de sterren te slapen, want dat heb ik nu niet kunnen maken helaas.

Wil je zelf eens verblijven bij Erfgoed Bossem in een sterrenkubus, boerderijkamer of zo'n leuke Lodgetent, neem dan eens een kijkje op hun website! Hier is hier echt genieten, helaas kan ik je dus niet vertellen hoe het is om te slapen onder de sterren, maar de omgeving is prachtig!

Heel veel dank aan de Dierenbescherming door mijn foto te laten winnen (de foto waarvan Edwin zei, stuur je die in, nou veel succes dan maar, want dat zal je nodig hebben!). Dank aan het team van Erfgoed Bossem voor de gastvrijheid en goede zorgen en dank aan ons gezelschap van zaterdagavond, helaas weet ik niet alle namen meer (zal waarschijnlijk de wijn zijn ;-)).

Mooi Overijssel, je hebt mijn hart gestolen!! Hopelijk weer tot gauw!