dinsdag 6 oktober 2015

Kookworkshop met Ron Blaauw in Mediamarkt Arena en eten bij Ron Gastrobar

Zaterdagavond ging ik vol goede moed naar de Mediamarkt Arena samen met mijn schoonzus Corina, omdat wij daar samen een kookworkshop met Ron Blaauw zouden gaan doen.

Komen we daar, vraagt Ron aan ons en zijn jullie klaar voor de kookbattle? Kookbattle??? Wij kijken elkaar aan en ik begin het een beetje benauwd te krijgen. Ik kan wel koken, maar of het goed genoeg is voor een battle?

Dus we hebben de stoute schoenen aangetrokken en gingen er gewoon voor. We zouden gaan simultaan koken met Ron. Er zouden vier kandidaten moeten zijn, maar uiteindelijk zijn die niet op komen dagen, dus moest ik strijden tegen Corina en we gingen quiche maken en laat zij nou net elke week quiche maken!

Dit was mijn werkplek, ik nam er twee in beslag, gewoon omdat het kon ;-).

We begonnen met de boter snijden voor het deeg en je raadt natuurlijk al wat er gebeurde...... Ik sneed naast de boter ook maar een stukje vinger, gewoon omdat het kon ;-).
En de battle ging door en ik kon even niet verder. Gelukkig, gelukkig was daar Kees van Ron Gastrobar, die mijn deeg maakte voor me en een pleister ritselde bij iemand.

Daarna kon ik gelukkig weer verder en liep alles weer gesmeerd. De quiches werden gebakken in de combimagnetrons van Samsung. Eerst op de ovenstand en daarna op de magnetronstand, heel handig en heel snel, zo bespaar je wel baktijd!

Het eindresultaat was het volgende:
De mijne was voor thuis af te bakken en die van Corina was echt prachtig. Bijna niet te onderscheiden van de quiche van Ron zelf.
Na de battle mochten we onze quiche met bakvorm mee naar huis nemen en ook nog eens de messen van Ron die, zoals ik zelf al had vastgesteld, erg scherp waren!

Met haar quiche had Corina de battle gewonnen en daarmee had ze een etentje bij Ron Gastrobar gewonnen. En gelukkig wilde zij mij meenemen! We mochten meteen door, er werd een tafeltje gereserveerd voor ons en Ron zei alles wordt geregeld. Nou hij heeft niet gelogen!


We kwamen aan, beide met een smile van oor tot oor en ze gingen we ook weer naar huis. We werden meteen allerhartelijkst ontvangen en we kregen meteen een glas bubbels bij binnenkomst. Perfecte ontvangst als je het mij vraagt!
We werden naar onze tafel gebracht en we zouden een verrassingsmenu krijgen. Ze bleven komen met gerechtjes, het was echt een groot smaakfestijn!! Heerlijk genoten! Lekker wijntje erbij, helemaal goed.

We begonnen met stokbrood, heel authentiek uit een broodzak met kruidenboter met spekjes en pittige augurkjes.

Daarna volgde het volgende gerecht gemarineerde zalm met Hollandse garnalen, Granny Smith en avocado voor mijn schoonzus en voor mij romige puree van La Ratte aardappel met koningskrab en schaaldierenjus. Alles was even lekker!


Hierna kregen we gebakken schol met paddenstoelduxelles, voorjaarsgroenten, secrato en "beurre rouge" en voor mij steak tartaar met kappertjescreme, ui en krokante kalfshersentjes.

Hierna volgende het hoofdgerecht met frietjes met dragonmayonaise en we kregen bbq spareribs met huisgemaakte sambal (dit is een echte aanrader, het vlees is zo ontzettend mals en de marinade zo lekker!!)


En de Duitse Wagyu biefstuk met dragon-zuringcreme en krokante aardappel, ook heerlijk!!

Eerst aten we het ene toetje (mijn schoonzus en ik deelden alles, zodat we beide ook alles konden proeven!) Mille-feuille met gele room en sorbet van moro-appelsien. Zalig! 


Toen was het andere toetje aan de beurt, ik denk dat ik hier mijn vingers bij opgegeten heb, dit was zooooo ontzettend lekker!! Het heet Surprise Ei en paste dus heel goed in ons verrassingsmenu. De ober waarschuwde ons nog wel voor het speeltje wat erin zou zitten, maar die heb ik waarschijnlijk gewoon opgegeten ;-). Dit is echt een aanrader en mocht je hier eens gaan eten, ga niet weg zonder het Surprise Ei te eten als dessert!

Hierna kregen we nog een heerlijke cappuccino en daarna nog twee ijshoorntjes! Het was echt te gek!!

Ik kan Ron Gastrobar (Sophialaan 55 Amsterdam) nu echt aanraden, aangezien we heel veel gerechtjes gehad hebben van de kaart. Het eten is heerlijk, niet duur, de gerechtjes zijn allemaal 15 euro per stuk en de desserts zelfs maar 9 euro. De bediening is erg vriendelijk, niets is ze teveel!

Daar zit je dan bij Ron Gastrobar in je keukenkloffie omdat je mee ging doen aan een kookworkshop, hoe kan een avond soms anders lopen! Ik heb genoten!! Dank aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt!! Mediamarkt Arena voor het mij uitnodigen voor de kookworkshop, Samsung door de workshop te organiseren, Ron Blaauw door Corina te laten winnen, Corina door mij mee te nemen en als laatste het personeel van Ron Gastrobar die ons heerlijk in de watten hebben gelegd en gezorgd hebben dat het ons aan niets ontbrak!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten