dinsdag 2 augustus 2016

Proefslapen bij Stravinsky eten, drinken en slapen

Ik mocht eindelijk eens een keertje proefslapen!! Heb al in veel hotels geslapen, maar nog nooit proefgeslapen.

Zondag mochten wij inchecken in Stravinsky in Hengelo. We waren erg laat (23.30 uur) en dus was de hoteldeur al gesloten, maar via het restaurant werden wij heel vriendelijk geholpen.

Het feestje begint al thuis in je mailbox, want dit hotel heeft geen receptie en de sleutels hangen dus allemaal in kleine kluisjes aan een muur. In je mailbox krijg je een nummer om het kluisje te openen en jouw kamernummer.


We kwamen onze kamer binnen en wat als eerste opviel was de douchecabine middenin de kamer. Je komt binnen, links van je is een wastafel en het toilet. Rechtdoor de douchecabine, dan rechts een bureau en daarachter het bed.

Vanuit je bed kijk je uit op de gezellige terrasjes beneden aan de straat. Nu is dit heel gezellig als je nog wakker bent, maar wordt het toch een iets ander verhaal wanneer je wilt gaan slapen..


Ten eerste is het bed redelijk hoog en voor iemand met zulke korte beentjes als ik, was dat best een opgave. Ten tweede wilde ons raam niet sluiten en omdat het ook nog eens zulk mooi weer was (ja echt, het is een dag mooi geweest deze zomer!) bleven mensen lang hangen op het terras.

Het duurde dus ook best lang voordat wij in slaap konden komen van alle buitengeluiden. Maar toen we eenmaal sliepen, sliepen we ook heerlijk! Het bed is heerlijk!!

De tv deed het nog niet en daarom had de hoteleigenaar voor iedereen Netflix geregeld, heel mooi! Het jammere daarvan was alleen dat na twaalf uur het internet er telkens uit sprong en dus Netflix ook, maar dat probleem is er niet meer zodra alle tv zenders aangesloten zijn.

De douchecabine middenin de kamer is wel een blikvanger, superleuk ook. Wij misten alleen een handdoekhaakje. Ik had mijn handdoek in de wastafel gelegd, omdat ik deze niet op de wc wilde leggen, maar mijn man wilde zijn tanden poetsen dus moest mijn handdoek weg. Dat zou mooi zijn als daar nog een oplossing voor kwam.

Een airco of ventilator is ook af en toe geen overbodige luxe, want onze kamer was best warm en het raam stond al open, maar als je deze dicht wil doen in verband met de geluidsoverlast wordt het weer heet op de kamer. Dilemma......

Het ontbijt kon voor tien uur 's ochtends genuttigd worden op de kamer en werd bezorgd in een zak, die je de avond ervoor aan je deur kunt hangen met je keuze erop.


Wij hebben lekker uitgeslapen en zijn heerlijk gaan ontbijten beneden in het restaurant. Ontbijt is heerlijk, al miste ikzelf nog iets van een sapje erbij.


Al met al Stravinsky heeft een prachtligging middenin het centrum op een gezellig pleintje met allerlei terrasjes. Mocht je hier willen slapen omdat je uit wil gaan en daarna niet meer naar huis wilt rijden, is dit de perfecte plek voor jou.

Mocht je iemand zijn die hier voor zijn werk moet overnachten of om een andere reden, dan zou ik bij de boeking vragen of je aan de andere kant van het hotel mag slapen en niet aan de straatkant. Want ondanks dat dat er heel gezellig uit ziet, is er ook de keerzijde van de medaille en dat is het geluid! Nu neem ik aan dat dat doordeweeks en als het raam sluit en bij minder mooi weer ook wel weer zal meevallen.

Dus ik raad Stravinsky zeker aan, heerlijke bedden, mooie kamers, leuk die douche middenin de kamer en het ontbijt heerlijk! Personeel van het restaurant ook zeer vriendelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten