woensdag 19 oktober 2016

Het echte buitenleven Holten

Edwin en ik mochten een nachtje meedelen in de droom van Jacobien en Arjan van Het echte buitenleven in Holten. En wat voor droom... eentje die zij werkelijkheid gemaakt hebben.

Een pracht boerderij tussen de landerijen, met in de voormalig varkensstal drie comfortabele appartementen van alle gemakken voorzien, heerlijk rustig en een paar kippetjes, ganzen, een konijntje en twee honden die rondscharrelen I love it!! Stiekem ook wel een beetje mijn droom...Wij mochten een nachtje verblijven in de Zuurbergkamer, deze is geschikt voor maximaal 3 personen. Is voorzien van een zitkamer, een keukentje met eethoek, een wc en douche en boven een slaapkamer. In de keuken staat koffie en thee, suiker, zout, peper en koffiemelk om te gebruiken. En een terrasje voor de deur.

Alles was er wat we nodig hadden en ook heerlijk zo'n eigen ingang. Wij geen last van de verhuurders en de verhuurders geen last van ons.

Holten ligt lekker centraal ten opzichte van Zutphen en Deventer. Twee prachtige steden die zeker een bezoekje waard zijn. Zutphen prachtige stad:

En natuurlijk Deventer:Vanuit Holten zit je natuurlijk ook zo op de Holterberg, een prachtstuk natuur, waar je heerlijk kunt wandelen.


En als je daar dan toch bent, mag natuurlijk een bezoekje aan de indrukwekkende Canadese begraafplaats niet vergeten worden. "Lest we forget".......


Als moeder van een 18 jarige zoon word je hier toch wel even stil van hoor, zeker als je sommige namen en leeftijden bekijkt op de stenen.........

Na alle indrukken die we hadden opgedaan, kregen we toch wel trek. Nu liggen er in de B&B kortingscoupons voor diverse restaurants in de buurt. Ons oog viel op het bonnetje van Tastoe en aangezien dit restaurant maar vijf minuten rijden was van de B&B, hebben we daar ons geluk beproefd.

We kwamen aan, zonder reservering en werden allervriendelijkst naar een tafel toe gebracht. We begonnen met het plankje brood, nou laat dat plank(je) maar weg, heerlijk!


Daarna de biefstuk met kruidenboter, gebakken champignons en champignonsaus.


En alle randgarnituur erbij.


We hebben heerlijk gegeten!!! Toen was het tijd voor dessert, helaas was de cheesecake al uitverkocht (moeten we toch nog een keer terug om deze ook uit te proberen ;-)). Toen ging ik maar voor de brownie met citroenijs, zalig...


Tastoe is een gezellige tent, waar je lekker kunt eten. Wij waren voor dit menu, inclusief 10% kortingsbon en drie drankjes per persoon en een koffie toe, 75 euro kwijt. Vind ik nog wel betaalbaar, zeker omdat het erg lekker was en de bediening is ook vriendelijk.

Toen was het helaas alweer bedtijd en bijna het einde van onze B&B beleving. We hebben heerlijk geslapen en werden deze ochtend gewekt door raceauto's, maar daarover straks meer ;-).

De gastvrouw kwam ons een heerlijk en ontzettend uitgebreid ontbijt brengen waarvan we lekker gegeten hebben!!Hierna was het toch echt de hoogste tijd om naar huis te gaan, helaas, maar niet voordat we nog even gekeken hebben naar wie ons nu wakker gemaakt hadden ;-).
Achter de B&B ligt een maisveld en het is hier traditie als het maisveld wordt leeggehaald dat ze gaan crossen hier met tweejaarlijkse autocross. Deze vindt 1x plaats in het voorjaar, voordat de mail wordt ingezaaid en 1x in het najaar als de mail van het land af is. Deze autocross wordt georganiseerd door Mac de Holterberg. Helaas hebben wij de race niet kunnen zien, alleen de auto's die even een rondje deden, we komen graag eens terug in het voorjaar om dan wel de hele race mee te maken, lijkt me een supergave ervaring!! Er reden ook zulke grappige autootjes mee, rijp voor de sloop, prachtig!

Ik vond het een heerlijke droom en ben blij dat Jacobien en Arjan deze werkelijkheid gemaakt hebben. Holten is een supergezellige plaats, met vriendelijke inwoners en een mooie uitvalsbasis naar prachtige steden toe. Wist je dat trouwens achter de B&B een etappe (etappe 11 eindigt in Holten en etappe 12 begint hier) van het Pieterpad loopt? Kijk maar eens op de website voor hun beschikbaarheid en verdere informatie, ik kan Het echte buitenleven van harte aanraden. En ik hoop dat nog veel meer mensen mogen delen in deze droom van onze gastheer en gastvrouw!

Het echte buitenleven, need I say more....
Geen opmerkingen:

Een reactie posten