zaterdag 18 maart 2017

Oostappen Hengelhoef

Vorige week zijn wij een weekendje naar Hengelhoef geweest. hengelhoef is onderdeel van de Oostappen Vakantiegroep. Nu is Oostappen niet altijd even positief in het nieuws, dus wij hielden ons hart vast voor wat we konden verwachten.

De ontvangst bij de receptie was al heel vriendelijk en hier kregen wij ook onze lakenpakketten mee voor in onze Reeenchalet. Ik heb helemaal vergeten foto's te maken van de Reeenchalet maar op de website van Oostappen kun je wel foto's vinden en die zijn wel accuraat en waarheidsgetrouw.

De chalet is voor 6 personen, wij waren er met 3 en een hond. Ik denk dat je met 4 hier ook nog wel zou kunnen zitten, maar voor 6 personen zou ik het erg krap vinden, met 4 zit je nog redelijk ruim. Drie slaapkamers, een zithoek en een keuken en een douche met toilet dat is een beetje de indeling. Voor de rest was de chalet erg schoon, alleen het slot was best lastig, je moest constant de deurhendel of naar boven of naar beneden en dan weer zijwaarts doen om de deur op slot of van slot te krijgen. In geval van brand, ben je al in paniek en weet je helemaal niet meer hoe de deur open te doen, is best een dingetje, er zijn ook geen rookmelders in de chalet. Verder is deze chalet echt een aanrader!!!

Hengelhoef ligt meteen aan het bos, ook Hengelhoef genaamd en dit is onderdeel van de Stichting het Limburgs landschap.


Op een kwartiertje lopen van het park vind je het hertenkamp.


En een stukje verder het bezoekerscentrum. Dit is echt een bezoekje waard, schapen, geiten, een ezel, prachtige paarden, bijen van alles en nog wat vind je hier.


Ze hebben hier ook heide en takkenhutjes uit vroegere tijden. Zeker met kinderen een zeer grote aanrader.


Op nog geen 10 minuten met de auto vind je Shopping Center 1 in Genk. Een pracht van een winkelcentrum met heel veel winkels, waaronder een Hyper Carrefour! Hier hebben ze van die leuke beesten die rondrijden waar kinderen op kunnen zitten, die hadden ze helaas in mijn kindertijd nog niet, wat had ik graag rondgereden op zo'n beestje!


Wij vielen dit weekend met ons neus in de boter want er was hier Lenteweekend. Het hele shoppingcenter was versierd met aangeklede poppen met mooie lentemode voor jong en oud en er waren ook workshops te volgen. Zo ook de workshop van Saar Styling, gegeven door de bekende Belgische styliste Sarah Miny.


Zij heeft ook diverse boeken geschreven en wij waren de gelukkigen die een exemplaar van haar boek mochten meenemen om zo alle tips en trucs nog eens na te kunnen lezen thuis op ons gemak.

Kijk eens op haar website naar alle boeken die zij al geschreven heeft en misschien zit er iets bij voor je.

Dit boek is ontzettend interessant, leuke tips voor sjaals en voor haren, leuk voor jezelf of als je een dochter hebt met lang haar!


Hengelhoef zelf heeft een recreatiestrand met meer, heerlijk om omheen te wandelen, ook lekker om aan het terras te zitten!Ze hebben ook een supermarkt, elke dag geopend en elke ochtend verse broodjes. Heerlijk voor het ontbijt! Het assortiment is ook redelijk uitgebreid, dus het winkeltje is zeker ook een aanrader.

Op het park beklijven wel veel Polen, maar ik moet eerlijkheidshalve zeggen dat wij geen last hebben gehad van ze. tegenover ons zat een chalet met 5 Polen en twee chalets naast ons een huisje met 4 Belgische jongens, hier hebben wij meer geluidsoverlast van gehad dan onze overburen.

's Avonds hebben wij heerlijk gegeten in het R & B Grille en Steakhouse op het park.  Bediening is hier supersnel en ze hebben de lekkerste cocktails (psst tussen 16.00 en 18.00 uur is het Happy Hour en zijn alle cocktails extra goedkoop!).

Eten is ook betaalbaar, wij waren voor met z'n drietjes nog geen 60 euro kwijt, voor hoofdgerecht, drankje en ijsje toe.Kortom wij hebben heerlijk genoten in Hengelhoef en komen graag nog eens terug. De reeenchalet is een regelrechte aanrader!!Geen opmerkingen:

Een reactie posten