zondag 19 mei 2013

Dolfinarium Aqua Bella





Vandaag mochten wij op uitnodiging van 100% NL naar de nieuwe show in het Dolfinarium, Aqua Bella. Hier mochten wij niet gewoon naartoe, nee als VIP!
We kregen ook vier entreekaarten erbij, dus meteen weer een gelegenheid om er weer eens een ouderwets gezellig familie-uitje van te maken. Om 11 uur in de auto gestapt richting Harderwijk en een klein uurtje later waren we op de P. Helaas heeft het Dolfinarium zelf geen parkeerterrein, dus stonden we ergens aan de rand van het centrum en moesten we een aardig eindje lopen naar het Dolfinarium. We hadden het geluk vandaag dat het droog was, maar ik kan me voorstellen dat wanneer het regent je al geen zin meer hebt om nog te gaan! Dat is wel een minpuntje. Na de wandeling kwamen we aan en na het scannen van de kaartjes mochten we naar binnen. We begonnen bij de zeeleeuwen, daar waren er twee die elkaar niet heel aardig vonden.



Er lag er ook eentje prinsheerlijk op de fontein en had van niemand last ;-).


Hierna door naar de dolfijnen en andere dieren. Even een broodje eten en dan naar het roggen- en haaienrif. Daar hebben we heerlijk roggen geaaid, sommige voelen zo ruw en andere weer bobbelig en de kleine haai die er zwom voelde weer heel glad, zo grappig om dat eens te voelen. We zijn ook nog naar de dolfijnenshow geweest en naar de show van Spetter. Dit was eigenlijk een vergissing, want hier zijn onze kinderen toch net iets te groot voor. Voor kinderen tot 10 jaar is dit een hele leuke voorstelling!! En toen was het zover om 15.30 uur mochten we ons melden bij de VIP-ingang. Hier werden wij ontvangen met prosecco en een overheerlijk gebakje en mochten we onze plaatsen gaan innemen. Wij zaten uiteindelijk op de derde rij, de eerste rij was bezet voor invaliden en de tweede rij was al vol, dus automatisch de derde rij. De zaal stroomde vol en uiteindelijk schoten er allerlei mensen de eerste rij die daar ook gewoon mochten blijven zitten, dus waren we stom geweest dat wij er niet meteen waren gaan zitten, maar Ed heeft mooie plaatjes gschoten hoor in tegenstelling tot mij. Ik heb er eentje van de show, de rest was allemaal mislukt.




Maar de show was fantastisch! Mooi verhaal over de aarde en als het verhaal over de smeltende ijskappen gaat, wordt het ineens koud en waaierig en later gaat het ook nog sneeuwen, heel leuk gedaan allemaal! Het begint met een jongeman die een blikje in het water gooit en daarop aangesproken wordt en dan worden er telkens filmpjes afgespeeld over verschillende delen van de aarde en tussen door trucjes van de dolfijnen. Zulke mooie beesten! Ik zelf vond de show erg indrukwekkend, ook mede door de filmpjes, lichteffecten en zeker ook de muziek. Na de show hebben we nog gegeten in het park, reken hiervoor op ongeveer 8 euro per persoon. Wij zelf kunnen geen hele dag doorbrengen in het Dolfinarium, maar een middag zeker wel en als je er dan toch naartoe gaat vergeet dan zeker niet een bezoekje te brengen aan Aqua Bella, geweldig mooie show, mag je niet missen!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten