maandag 6 mei 2013

Weer thuis uit Tignes!

Woensdag, donderdag en vrijdag hebben Ed, Marc en Anne nog op de ski's gestaan! Vrijdag was het wel eng, want toen was het heel erg mistig! Ik ben nog bij ze wezen kijken, maar ik zag ze niet eens, ben waarschijnlijk zo langs ze gelopen! Vrijdagmiddag hebben we alle huurspullen weer teruggebracht en zaterdag was het dan toch echt tijd om afscheid te nemen. Dit was voor Marc niet erg makkelijk, want die had uiteindelijk ook het zwembad ontdekt en daarbij een paar leuke meiden waar hij elke avond mee ging zwemmen en op de laatste avond zijn hij en Anne zelfs tot 22.30 uur bij hun in het appartement gebleven! De terugreis ging stukken soepeler dan de heenreis, dus we waren al snel weer in Nancy. Dus nu had ik eindelijk de tijd om het winkelcentrum eens helemaal te verkennen samen met Anne en die heeft aardig haar slag geslagen daar. Nieuw t-shirtje, nieuwe oorbellen en nieuwe ringen, daarna eten bij de Quick en zondag weer verder naar huis. Wat een weertje hier in Nederland, heerlijk, dat was toch wel anders op die berg. In een dag veranderde het weer zoveel daar, dan weer zon, dan weer regen of hagel en regelamtig viel er nog nieuwe sneeuw! We hebben in ieder geval genoten, Ed heeft zijn wintersporthart weer eens kunnen ophalen, Anne heeft er een nieuwe sport bij en Marc gaat toch liever naar het zonnetje, zegt ie. Ik kan wel zeggen Tignes is een aanrader en dan zeker ook Le Telemark als verblijf! Het was ook niet achterlijk druk, dus zeker met onze kinderen die nog nooit op ski's hadden gestaan, op een keertje Snowworld na dan, was het heel goed te doen. Ze liepen het appartement uit, naar ons schuurtje op de 1e etage, waar alle skispullen lagen, daar deden ze hun schoenen aan, ski's en stokken mee. Ze moesten maximaal 25 meter lopen en dan stonden ze al op de sneeuw en daar had je echt geen zwarte piste ervaring of iets voor nodig! Tignes le lac is gewoon heel erg mooi. Indrukwekkend al die hoge bergen en dan al die sneeuw! Toen we nog in het dal reden, dachten we nog toen het zo groen was en wij gaan nu nog skien, ok... Maar dan 45 minuten later ben je boven en sta je ineens in een prachtig winterwonderland! Dit was ons uitzicht vanaf ons balkon:
Dat is toch indrukwekkend!
En dan le Telemark, al vanaf dat je daar aankomt voel je je speciaal. De receptie is allervriendelijkst en alles in het Engels, als je dat wilt! Niets is ze teveel, ik ben vaak genoeg even langegelopen om iets te vragen, ze antwoorden beleefd en als ze iets niet weten zoeken ze dat ter plekke uit, wat een service! Je kunt daar ook een fondue of raclette lenen, spelletjes of een dvd-speler met films! Wij zaten op de derde etage, hadden dus een appartement met 2 slaapkamers en 2 badkamers en een slaapbank. Balkon was heerlijk, wij hadden 's middags de zon, dus als ze terugkwamen van het skien konden ze zo het balkon opduiken, echt te gek! De keuken was zeer goed uitgerust met een superoven, die wij elke dag hebben gebruikt, wat een gaaf ding was dat! Op de 1e etage was dan ons eigen schuurtje, waar alle skispullen gedroogd konden worden. Dus geen troep of natte zooi in het appartement, helemaal goed. En dan is er nog het wellnesscentrum, mmmmm. Een megazwembad, bubbelbaden, 2 sauna's en een Turks stoombad, daarnaast nog een fitnesscenter met van alles en nog wat en dat allemaal gratis te gebruiken. En in het wellnesscenter is het ook nog mogelijk om behandelingen of massages te laten doen tegen betaling uiteraard. Dit is de entree van le Telemark:
Ik zou zeggen mocht je overwegen om aankomende winter op wintersport te gaan, twijfel niet langer en boek je reis bij www.hetfrankrijkhuis.nl en vraag naar le Telemark in Tignes le lac. Ik beloof je, je zult er geen spijt van krijgen of je nu een megabeginnende skier bent zoals onze kids of een vergevorderde, er is hier van alles en voor een ieder wat! Ook genoeg apres-ski mogelijkheden hier ;-). Wij hebben er in ieder geval GEEN spijt van gehad om Frankrijk eens van deze kant te bekijken!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten