zondag 19 juli 2015

Narvik Homeparcs Mooi Zutendaal

Dit zou een blog worden over de nieuwe villa's Long Island van Mooi Zutendaal, maar helaas door vertraging in de bouw was het niet mogelijk in deze villa te verblijven en verbleven wij dus in een "gewone" Narvik villa.

Bij aankomst werd ons dit medegedeeld bij de receptie, jammer aan de ene kant want hadden ze ons hiervan op de hoogte gesteld hadden we kunnen kiezen om toch te komen of om de aankomstdatum aan te passen, maar ter compensatie kregen we nu een gratis driegangen diner voor vier aangeboden, dus was het netjes opgelost zo.

De villa was heerlijk ruim, veel lichtinval, veel deuren die open konden, zalig. Het huis deed ruim en licht aan en de inrichting was erg gezellig. De buitenkant deed je denken aan een Oostenrijks chalet.

Wij zaten in 704, lekker dichtbij het zwembad en het restaurant, de frituur en het winkeltje.

Dus 's avonds gingen we meteen genieten van ons gratis drie gangen diner. We mochten kiezen van de kaart, maar dan alleen de gerechten met een sterretje. Er waren maar twee voorgerechten, een kaaskroket of een soep.
Soep was veel en heerlijk! Daarna tijd voor het hoofdgerecht, hier kon men kiezen uit diverse gerechten, de mannen kozen voor de varkenshaas en ik koos voor de garnalenspies met pasta en Anne  koos iets van de kinderkaart.
Dit gerecht is zeker een aanrader, echt heerlijk gegeten en ook zoveel. De pasta is niet eens opgegaan! Hierna was het tijd voor het dessert, helaas mochten we hier niets van de kaart van kiezen, want ik heb wel heel veel lekkers op de kaart zien staan voor toe helaas. Wij kregen de keuze uit ijs of koffie.
Tussendoor was het zaak om alles goed nat te houden, want het was erg warm en dus zeer dorstig weer! Hier heeft Ed Maes Radler ontdekt. Amstel is zijn grote favoriet, niets anders kan daaraan tippen in Nederland, dus hij was een beetje teleurgesteld toen bleek dat ze dat niet verkochten hier in het restaurant, maar toen kreeg hij Maes..... en hij was om! Hij had zijn nieuwe favoriet gevonden!
Na het eten zijn we gaan wandelen in de omgeving. Mooi Zutendaal, de naam verraadt het al, ligt erg mooi tussen de bossen. Helaas moesten wij wel helemaal buiten het park omlopen om de bosingang te vinden, misschien dat Mooi Zutendaal daar ooit nog eens een in- en uitgang kan maken zodat je meteen vanaf het park rechtstreeks het bos inloopt. Het is erg prachtig, helaas zijn wij op wat konijntjes na niets meer tegengekomen.

De villa heeft beneden een extra badkamer met douche en sauna en boven nog een heerlijke regendouche en extra sproeiers voor rug etc., zalig! De slaapkamers zijn ruim opgezet, zoals de hele villa eigenlijk. Voldoende ruimte en heerlijke bedden.

Na een heerlijke nachtrust en de zalige douche was het tijd voor het winkeltje. Je kunt hier verse broodjes bestellen en afhalen en dat hebben we dus ook gedaan! Voor de rest is het winkeltje erg klein en prijzig. Je kunt hier terecht voor de meest noodzakelijke boodschapjes, voor het uitgebreide shoppen zul je je toch moeten begeven naar Zutendaal zelf of Hasselt of Genk.

Ontbijten kun je buiten of binnen, bijna rondom het hele huis bevindt zich een veranda alwaar naar gelang je je tuinset kunt plaatsen.

Na het ontbijt was het tijd om boodschappen te gaan doen en even af te koelen. De kinderen gingen maar al te graag afkoelen in het zwembad en de ouders gingen een supermarkt zoeken ter verkoeling.
We gingen naar de Carrefour in Hasselt, ik heb een beetje zo'n tic dat overal waar ik kom, ik echt de Carrefour in moet. Deze hypermarche heeft echt mijn hart gestolen en je kunt hier heerlijk rondslenteren langs de verschillende afdelingen. Hasselt is te bereiken op een klein 40 minuutjes met de auto en onderweg naar de Carrefour kom je ook nog Plopsaland tegen, dus mocht je daar eens heen willen en een overnachtingsadres zoeken, kun je makkelijk naar Mooi Zutendaal, aanrader!

De Carrefour in Hasselt is wel een mooie grote, zeker de broodafdeling hier is wel een bezoekje waard!! Helaas hadden ze hier de avond ervoor stroompanne gehad, waardoor er heel veel vers eten weggegooid was en dus niet voorradig was en het was er ook niet heerlijk koel, zoals we gehoopt hadden. Dus na een voorraadje Maes Radler ingeslagen te hebben zijn we nog langs de Carrefour in Genk geweest.

Deze ligt midden in een shoppingcenter, namelijk Shoppingcenter 1 in Genk! Je kunt hier geweldig winkelen en wat nog mooier is, je kunt hun app installeren op je telefoon en bij elk bezoek wat je brengt, als je dan je bluetooth aanzet, ontvang je punten en bij een x aantal punten krijg je dan gratis shoptegoed. Leuk toch, zoiets zouden ze ook in mijn winkelcentrum moeten hebben!!

Het is een prachtig winkelcentrum, heerlijk koel, mooie winkels, gezellig ook. Volières staan er, heel gezellig en ze hebben hier van die geweldige beesten waar je een muntje ingooit en je kind rijdt dan met je mee door het hele winkelcentrum, waar waren die beesten toen mijn kinderen nog klein waren ;-)? Wat een superuitvinding, zo wordt winkelen voor iedereen een feest!
's Avonds lekker de bbq aan met vlees van de Carrefour en een Maes Radler erbij, dit was het echte Belgisch genieten!!

Zondag was een heerlijk luierdagje en Anne heeft bijna de hele dag in het zwembad doorgebracht.
Zondagavond zouden we bij de frituur gaan eten, maar omdat we zo heerlijk gegeten hadden vrijdagavond, hebben we weer in het restaurant gegeten. Maar ditmaal had ik de hamburger en die mocht er ook best zijn!
Maandagochtend ons laatste broodjesbestelling opgehaald in het winkeltje en daarna moesten we alweer naar huis, was ons Belgisch avontuur alweer over!

Mooi Zutendaal is een echte aanrader voor gezinnen met kinderen. De kinderen kunnen hier heerlijk zwemmen, spelen etc. Het animatieteam was ook volop aanwezig en deed zeer leuke dingen met de kinderen! Plopsaland ligt binnen 40 minuutjes rijden, dus een leuk dagje uit.

De villa's zijn heerlijk ruim en licht opgezet en het interieur doet gezellig aan. Er is voldoende opbergruimte aanwezig en onze hond heeft zich ook kostelijk vermaakt. Buiten kon zij de hele dag liggen op de veranda of in het grasstrookje rond het huis. Bij ons voor lag er ook nog een zeer groot grasveld waar zij met de kinderen heerlijk een potje kon rennen of achter de bal aan kon. Poepzakjes hangen er ook door het hele park, kortom uw trouwe viervoeter zal zich hier ook prima vermaken.

Ik had graag de Long Island uitgeprobeerd met zijn hele mooie nieuwe tv en zijn ontzettend prachtige in de muur gebouwde open haard. Nu was het het weekend dat wij er waren toch veel te warm voor de open haard, maar wie weet misschien komen wij nog eens daarvoor speciaal terug!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten