zaterdag 12 augustus 2017

Pentahotel Leuven

Vlak voor de vakantie gingen we nog een nachtje naar Leuven. Een nachtje veel te weinig, zul je zeggen en inderdaad dan heb je gelijk. Dus bij deze beloofd Leuven we komen zeker nog eens!!

Ons verblijf was in het Pentahotel. Mooie, ruime kamer, geweldige lobby. Dit moet je echt met je eigen ogen gezien hebben. Supervriendelijke ontvangst ook op de kamer.


Bed was heerlijk en zo lekker groot, een nachtje is echt veel te weinig ook voor deze hotelkamer!
Na onze inspectie van de hotelkamer was het tijd om Leuven zelf te gaan ontdekken. We wisten wel een beetje dat dit naast een studentenstad ook een bierstad is en dat hebben we nu zelf kunnen ontdekken.


We hebben heerlijk gezeten op het terras (van Rubens, prima locatie) en hebben ons tegoed gedaan aan diverse bieren die Belgie zo groot maken. Ikzelf had deze, de Kotmadam, een heerlijk biertje, op stap in Leuven drinkt men een Leuvens biertje natuurlijk ;-).


Let ook op de tekst op het flesje, helemaal waar!


De Kotmadam is niet alleen een biertje in Leuven, ze heeft ook een heel echt standbeeld!


Wij waren er op een vrijdagavond en iedere vrijdagavond in de zomermaanden is er wel iets te beleven in Leuven op de diverse podia door de stad heen dankzij het Groot Verlof. Superleuk!!!

En niet alleen optredens te zien, zo af en toe loop je hier nog weleens een echte celebrity tegen het lijf ;-).


Na de bierproeverij was het tijd om een hapje te gaan eten. Ook dat is niet moeilijk in Leuven, ontzettend veel leuke tentjes te vinden om iets lekkers te eten. Op het terras hadden wij een echte Leuvense dame gesproken die ons verwees naar Domus, dus die zijn wij ook uit gaan proberen.

Het leukste wat zij op de kaart hebben was een Belgische proeverij. Helaas was dit alleen voor twee personen en wilde mijn liefhebbende echtgenoot niet mee doen. Ik heb nog geprobeerd om dit voor een persoon te krijgen, maar helaas de ober was onvermurwbaar. Daarom heb ik toen maar voor stoofvlees gekozen gemaakt met Nostra Domusbier, hun eigen gebrouwen bier!Leuk ook bij dit restaurant is dat je bij het afrekenen een kaartje krijgt om de brouwerij te bezoeken en daar een pintje te drinken.

Na nog wat terrasjes gepakt te hebben, genoten te hebben van de concerten en de vele biertjes was het tijd om te gaan slapen en ons te begeven naar ons hotel.Na een heerlijke nachtrust begaven we ons naar het ontbijt, altijd een feestje in een Pentahotel. Zoveel om uit te kiezen en allemaal even lekker!


Leuven is niet alleen leuk om biertjes te drinken, het is ook een prachtige stad. Helaas niet veel kunnen fotograferen vanwege de podia, dat is dan weer de keerzijde van zoveel gezelligs, maar toch een poging gewaagd.

En er is nog iets leuks aan Leuven, je kunt hier ook geweldig shoppen kwam ik achter en dat heeft mijn man geweten ;-)!!


En natuurlijk mogen de Lay's peper en zout ook niet ontbreken aan ons dagje Belgiƫ, niet verkrijgbaar in Nederland, maar wel in Belgiƫ!!


Leuven we hebben genoten en komen zeker graag nog eens, een nachtje is echt veel te kort!!Geen opmerkingen:

Een reactie posten