zaterdag 26 augustus 2017

Stroomtram Hoorn - Medemblik

Edwin en ik mochten voor een keer meerijden met de stoomtram op de route Hoorn - Medemblik en daarbij hadden we een meet and greet met de 6513, onze locomotief die ons ook reed.Omdat we een meet and greet hadden, mochten we ons begeven op de voetplaat (de plek waar de machinist normaliter staat) en kregen we een kijkje achter de schermen van deze geweldige locomotief. Dit is de oudste nog rijdende locomotief van Nederland, hij stamt uit 1887!

Hierna kregen we onze stoelen toebedeeld, we mochten eerste klas zitten. En eerste klas in die tijd was heel wat, rode pluche stoelen, maar weinig zitplaatsen, dus lekker de ruimte. We mochten alleen niet spuwen, dus dat hebben we dan ook maar niet gedaan ;-).Het is echt een belevenis, ik vind dat iedereen dit een keer gedaan moet hebben. je doet echt een stap terug in de geschiedenis. De stoom, de toeter, zelfs de conducteur is geheel in stijl.


Je komt ook langs een aantal tussen stations en ook ier is het alsof je terug gaat in de tijd. De mensen zijn gekleed alsof ze nog uit de vorige eeuw komen en ook de kantoortjes en de rest van de aankleding maken het beeld en de beleving helemaal compleet!!

Wognum-Nibbixwoud is het eerste station en hier maak je ook een kleine tussenstop van een kwartiertje. Het loont hier echt de moeite even de tram uit te komen, want ze hebben hier echt een werk gemaakt van de hele entourage.
Op dit station had ik ook nog het geluk een hele aardige dame tegen het lijf te lopen.


Ze zag er prachtig uit in haar West-Friese outfit. Deze mevrouw is van de rijke tak, dit is te zien aan haar hoofdband, die is namelijk van goud. Had deze van zilver geweest, had dat betekent dat zij de hypotheek nog niet afbetaald heeft en als deze goud is, betekent dat dus dat er geen hypotheek meer rust op de boerderij. Deze mevrouw heeft ook personeel en die dragen allemaal strooien hoedjes. Echt heel mooi dat dit nog bestaat en bewaard wordt, ik hoop nog voor heel veel jaar!!

Je kunt hier zelfs Oud Hollandse spelletjes doen terwijl je wacht.Zelfs de wc op dit station is volledig in stijl:


De reis gaat weer verder naar het volgende station. Je reist langs groene weilanden en vele dieren schieten voorbij.We passeren Twisk en rijden verder naar het eindpunt Medemblik.


In Medemblik stopt de trein en hier kun je de omgeving gaan verkennen. Je kunt meteen de eerstvolgende trein terug nemen of de allerlaatste zodat je lekker lang de tijd hebt hier, die keuze is aan jou. Medemblik is een erg leuk en gezellig vissersdorp, ik weet niet of ik dat mag zeggen, maar dat gevoel kreeg ik erbij. Ik kom uit Katwijk, dus het voelde een beetje als thuiskomen.

Eenmaal in Medemblik, centrum is echt op loopafstand van het station, net aan 5 minuten lopen, kun je zoeken naar een gezellig terras of lekker restaurantje om even iets te eten. Er is genoeg, er zijn ook vele leuke winkels om even te neuzen. Wij kozen voor de Volendammer Vishandel om even een heerlijke portie kibbeling te eten.


En toen zat het er alweer op voor ons. Ik heb genoten van de reis, ik vond het echt geweldig. Vind dit ook een superinitiatief en hoop dat veel mensen nog mee gaan op deze lijn, zodat deze nooit verloren gaat. Zoals gezegd het is echt een belevenis!! Trouwens ook voor kinderen, want die mogen helpen op diverse stations met de trein leeghalen of vullen.


Dus zoek je nog een leuk uitje met of zonder de kinderen, zoek niet verder! Een retour met de stoomtram Hoorn - Medemblik is echt een geweldig dagje uit!!Geen opmerkingen:

Een reactie posten