woensdag 25 mei 2016

Ons allereerste moeder dochter weekend (Amsterdam)

Ons allereerste moeder dochter weekend is een feit! Bestemming: Amsterdam.

Daarna kwam de uitdaging, wat gaan we doen? Een beetje rondhangen op de hotelkamer, hoe mooi ook, leek mij geen goede optie.

Gelukkig was daar het Testpanel met de oplossing, we mochten vrijdagavond naar Sky the Musical en voor zaterdag bracht Universal Music uitkomst, twee kaartjes voor 5SOS!!

Dus vrijdagmiddag op pad om in te checken bij Mercure Amsterdam City. Nu is de naam ietwat misleidend, het hotel ligt niet echt in de City, maar met de metro die op 5 minuten loopafstand ligt ben je wel in 10 a 15 minuten in het centrum of op Centraal Station! Doordeweeks 's ochtends vroeg rijdt er ook een shuttle naar vanaf het hotel naar het metrostation of je kunt zelfs 's ochtends rond half negen de rondvaartboot pakken vanaf het terras achter het hotel, dit wel tegen betaling.

Het inchecken ging goed, receptioniste was erg vriendelijk en heeft ons zelfs verteld hoe we diezelfde avond naar Theater Amsterdam moesten komen! Bij het inchecken bleken we zelfs een upgrade gekregen te hebben en gingen we van Business Kamer naar Privilege Kamer op de 11e verdieping!!

De kamer was niet heel groot, maar wel erg mooi en er stond een Nespresso en waterkoker. Er stond zelfs ook nog een overheerlijk welkomstpakket, afkomstig uit Stach, het kleine winkeltje beneden in het hotel met alleen streekproducten.


Hieronder een foto impressie van de prachtige kamer met een heel ver uitzicht!

Je kunt ook lekker dineren beneden in het restaurant beneden of roomservice bestellen, hebben wij helaas niet gedaan, maar volgende keer ga ik dat wel doen!! Restaurant en bar zijn ook een feestje voor het oog!!Toen met de metro en de bus naar Theater Amsterdam, alwaar we ontvangen werden door het Testpanel en onze eigen bar toegewezen kregen, hoe luxe is dat ;-). Plaatsen waren ook super!


Na afloop huilden we beide tranen met tuiten, gezellig samen naar de musical!! Nee, zonder dollen het is een prachtmusical, wel erg aangrijpend vond ik zelf. Zeker als je zelf moeder bent van twee tieners of net als Anne, als je zelf tiener bent. De special effects zijn geweldig, de liedjes van Marco Borsato en John Ewbank en het spel is goed en het verhaal is erg aangrijpend. Ik persoonlijk, vind dat deze musical getoond moet worden aan alle middelbare school scholieren, omdat helaas het verhaal erg actueel is en zulke dingen, zoals pesten, drugs en zelfmoord helaas nog steeds te vaak voorkomen. Dus zeker een aanrader als je een ouder bent met tieners!

's Ochtends genoten van een heerlijk ontbijt in het hotel! Je kunt het zo gek niet bedenken of het was er. Van poffertjes tot Zweedse gehaktballetjes en van witte bonen in tomatensaus tot scrambled eggs. Er was zelfs een cerealbar, waar je uit diverse soorten kerel kunt kiezen en deze kunt aftoppen met verschillende soorten gedroogd fruit en diverse nootsoorten!!Na het ontbijt nog even lekker buiten gezeten op het heerlijke terras aan het water.Hierna was het tijd om Amsterdam in te gaan en waar beter beginnen dan op de Albert Cuyp?


De Albert Cuyp is een straat waar de hele straat een markt is en niet een keer in de week, nee zeven dagen in de week is hier markt!! Gezellig en niet duur!

's Avonds voor de allereerste keer naar de Ziggo Dome om een concert bij te wonen van 5SOS. Bij aankomst bleek ik wel heel erg de gemiddelde leeftijd omhoog te halen, maar dat mocht de pret niet drukken ;-).


We hadden geweldige plaatsen en wat immens groot is die Ziggo Dome!! En dat helemaal afgeladen met meiden in de leeftijd van 13 t/m 23 jaar, die ook nog eens heel hard kunnen schreeuwen, dan weet jij wel hoe mijn oren zich voelden zaterdagavond laat ;-). Maar Anne was dolgelukkig en ik vind het ontzettend gezellig, dus een eerste weekendje samen weg was een succes! En dit is nog maar het begin, als het aan mij ligt, gaan er nog veel meer volgen.

Hotel Mercure krijgt van Anne een 10 en van mij een 9, dus gemiddeld een 9,5!!