zondag 29 mei 2016

Reisverslag Zeepark Haerendycke Wenduine met de Vlaanderen Vakantiecheque

Jullie hadden nog ons reisverslag te goed van onze meivakantie in Zeepark Haerendycke. Wij verbleven in huisje "Duinenzon" geboekt met een Vlaanderen Vakantiecheque op de website Logeren in Vlaanderen! Wat is dat superhandig zeg!! Je kunt kiezen uit talloze adresjes van hotel tot b&b of vakantiepark tot particulier adres. Wij kozen dus voor een huisje op Haerendycke en daar hebben wij zeker geen spijt van gekregen!!

Het huisje zelf is van alle gemakken voorzien,  de tuin is geheel omheind, dat is ontzettend handig voor onze trouwe viervoeter! Op het park is niet heel veel te doen en er is ook geen supermarkt, maar de omgeving maakt zo ontzettend veel goed! Je loopt het park uit, steekt de straat over en dan sta je al meteen in de duinen.Blankenberge ligt op loopafstand en is heel gezellig en prachtig! Blankenberge is echt wel een bezoekje waard.
De Haan mag je zeker ook niet overslaan, hier waan je je ook in een volledig andere tijd met alle mooie huizen en gebouwen hier. Brugge is ook erg dichtbij en is natuurlijk ook een bezoekje waard. Wij zijn nu twee keer in Brugge geweest en de dag dat we nu hier waren regende het, net als onze eerste keer Brugge! Het heeft onze hele vakantie niet geregend, behalve tijdens ons bezoekje aan Brugge. Het zou zo gaaf om Brugge eens te kunnen bezoeken als het droog is!!

Dit is eens een andere foto van Brugge, de normale foto's hebben we vorige keer al gemaakt, zie Edwins album. Nu eens eentje van binnen in de Sint Salvatorskathedraal. Met zicht op uiteindelijk de klokkentoren.Op zaterdag zijn we met De Lijn naar Oostende geweest. We hebben ritkaarten gekocht en hiermee kan je tien ritten maken met De Lijn, maakt niet uit waarnaartoe. De Lijn rijdt langs de hele Belgische kust heen en weer, echt een super uitvinding. Je komt overal langs en hoeft niet te zoeken naar een parkeerplaats en je stapt bij elke willekeurige halte op.


Zondag zijn we naar Nieuwpoort geweest, naar de markt. Nieuwpoort is ook erg gezellig, doet wel erg sjiek aan vind ik.  De mensen zijn er zeer gezellig, zeker de diverse winkeliers en ik kom hier dan graag nog eens terug.

Vanuit hier zit je ook zo in Frankrijk en dat hebben we dan ook gedaan op de laatste dag. Toen hebben we een bezoekje gebracht aan de Opaalkust. Ik vond het erg mooi om te zien dat hier overal nog bunkers staan uit de oorlog, zo wordt de geschiedenis niet vergeten. erg indrukwekkend. Indrukwekkend vond ik ook Fort Vauban in Ambleteuse.


Ik had al een voorliefde voor Belgie en zijn inwoners, maar nu deze meivakantie nog meer.  Op Edwins Facebook kun je nog meer foto's vinden.

Dit was mijn allereerste bezoek ooit aan de Belgische kust, maar als het aan mij ligt zeker niet mijn laatste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten