zondag 19 februari 2017

Best Western Plus Berghotel Amersfoort

Valentijnsdag je houdt er van of je haat het. Of je zegt dat je er niet van houdt (alleen maar commerciële bende), maar zit wel de hele dag stiekem te wachten bij de brievenbus, hopend dat er iets komt ;-). Ik hou er van!!! Zelfs zoveel dat ik zelfs verloofd ben op Valentijnsdag. Onze verloving hebben we toen gevierd met een overnachting in Preston Palace in 1995, helaas was Edwin toen zo ziek als een hond, 40 graden koorts, dus veel hebben we er niet van kunnen genieten. Maar dat hebben we dit jaar ruimschoots goedgemaakt, we hebben nu overnacht in een werkelijk waar, heuse bruidssuite!!! Na 20 jaar huwelijk toch nog eens overnacht in een bruidssuite wie had dat ooit gedacht, nou ik niet!

We gingen naar Berghotel Amersfoort, hier werden we al vrolijk bij aankomst op de parkeerplaats want speciaal voor Valentijnsdag was het hele hotel roze gekleurd!
En toen bij de receptie, het feest was nog niet af! We werden al allerhartelijkst ontvangen en ineens viel mijn oog op ene bord wat daar stond, daar stonden gewoon onze namen op!! Zo'n ontvangst hebben we nog nooit gehad.


Daarna mochten we ons begeven naar de bruidssuite. Buiten het feit dat deze kamer echt prachtig was, was hier ook al de nodige versiering aangebracht voor Valentijnsdag.


De kamer, zoals gezegd was echt prachtig, mooie kleuren, heerlijk ruim en een geweldig tweepersoons bubbelbad.
Ons feestje was hiermee nog niet ten einde, want we mochten in het restaurant aanschuiven voor een 6 gangen diner met bijpassend wijnarrangement.

Ontvangst was wederom perfect, vriendelijke bediening, snel en behulpzaam en een glaasje prosecco om te beginnen. Met het menu, waarbij we zelfs mochten aangeven of we iets anders wilden of niet. Edwin is niet gek op vis en schaaldieren, dus die wilde iets anders en kreeg ook iets anders, wat een service!We begonnen met huisgerookte zalm, die was zo lekker en zo zacht, met chiviche van gamba's, zoetzure groenten en limoenmayonaise! Hierbij kregen we een zeer goed bijpassende Sloveense witte wijn.


Daarna een heerlijke pompoensoep. Hierbij dezelfde wijn als de eerste gang.


De volgende gang waren heerlijke coquilles met bloemkoolpuree, chorizokruim en een schuim van schaal- en schelpdieren. Hierbij alweer een zeer goed bijpassende wijn, deze keer een witte uit Oostenrijk.


Na de coquilles was het tijd voor het hoofdgerecht, krokant gebakken eendenborst met een confit van eendenbout en pastinaakstamppot met gevogelte-jus. Met een heerlijke Chileense rode wijn ernaast.


Na het hoofdgerecht kwam het kaasplankje met geroosterde noten en vijgenbrood. Ook zo lekker, al die soorten kazen, heerlijk en natuurlijk hierbij een lekker glaasje port.


En als laatste, pièce de résistance, een parfait van vanille mousse van pure chocolade en inaceto balsamiek gemarineerd rood fruit. Dit was zoooooo lekker en hierbij een glaasje dessertwijn, wat een verwennerij!


Nog koffie toe en daarna konden we echt rollend naar onze suite toe.


Hierna natuurlijk nog samen in bad met kaarsjes aan, het is tenslotte Valentijnsdag en een bruidssuite ;-).

Na echt een super nachtrust, het hotel ligt langs de weg, maar wij hebben nergens last van gehad, niet van mensen op de gang of verkeer buiten, was het tijd voor het ontbijt.


Ik moet nog even een compliment geven aan de dame van het ontbijt. Wij waren niet al te vroeg aan het ontbijten, dit te danken aan het goede bed en wellicht de alcohol van de avond ervoor ;-), dus na sluitingstijd van het ontbijtbuffet waren wij nog aan het eten. De dame van het buffet kwam netjes vragen aan ons of zij, en het was al na sluitingstijd, langzaamaan mocht beginnen met het buffet afruimen of dat wij nog aan het eten waren. Dit vond ik zo'n service en zo netjes!!

En toen was ons Valentijnsavontuur alweer over, ik denk dat ik ga voorstellen om van Valentijn gewoon twee dagen te maken, we konden hier nog wel veel langer blijven, een nachtje is echt niet genoeg!!!