zondag 5 februari 2017

Workshop Klassiek Bakken van Delicious bij Bakery Institute

Vrijdag mochten we een workshop "Klassiek Bakken" bijwonen van Delicious magazine bij Bakery Institute.

Bakery Institue is gevestigd in de oude Verkade fabriek in Zaandam. Alleen de ambiance al is al geweldig om in te werken, allemaal attributen die je doen herinneren aan de oude fabriekstijd, het is echt te gek!!We begonnen met een hazelnootschuimtaart, dat vond ik echt de uitdaging van de dag!! Eerst 's ochtends het schuim maken, dat was al een kunst op zich en 's middags de crème! Dit luisterde best nauw, want de arme moest precies 27 graden zijn om de boter toe te voegen.Onze leraar van de dag, Hans, deed alles netjes voor en daarna mochten we zelf aan de slag. Zie hier de meester aan het werk die de crème bovenop het schuim spuit!


Nadat alles gedaan was mochten de hazelnootschuimtaart gaan opbouwen en dat zag er zo uit.


En dit was het uiteindelijke eindresultaat en ik kan je zeggen, doet zeker niet onder voor een gekochte hazelnootschuim! Ziet er prachtig uit en smaakte heel erg lekker!!
's Ochtends hebben we ook nog de vulling voor de soesjes gemaakt en die gekoeld weggezet. Daarna de soesjes gemaakt zodat die de oven in konden.


Hierna was het tijd voor de lunch. Hiervan is mijn foto helaas mislukt. Best wel balen, want de lunch bestond uit verschillende soorten zelfgemaakt brood en bolletjes van Bakery Institute.

Na de lunch gingen we er weer hard tegenaan. Helaas hadden we teveel tijd verdaan 's ochtends waardoor de madeleines niet meer door onszelf gemaakt konden worden en die werden dus voor ons gemaakt. Wij gingen meteen aan de slag met de chocolate chip cookies.


Alles in de keukenmachinein de goede volgorde, dat was niet heel erg moeilijk.Het eindresultaat werd uiteindelijk dit:


Als laatste de soesjes, die moesten nog gevuld worden. Helaas waren onze soesjes niet echt heel goed omhoog gekomen en kregen we een soesjes van de leraar.


En toen was het ineens alweer half vier!! Het einde van de cursus. Het was een leerzame dag en vooral gezellige dag. We waren met twaalf cursisten, 6 paren en we hadden ontzettend veel lol met Hans, de leraar en Florence, zijn assistente.

Bakery Institute geeft ook een 9 weekse opleiding voor mensen die willen of moeten omscholen. In 9 weken tijd kunnen zij je opleiden tot brood- en/of banketbakker. Van de 119 studenten die tot nu toe de opleiding hebben gedaan, zoekt er 6,5% nog werk, is 6,5% toch geen bakker geworden, 12% is deels werkzaam in een bakkerij en 7% heeft bestemming onbekend en 66% werkt toch mooi in een bakkerij!! Op de derde verdieping is het Institute en op de gedane grond is de opleidingswinkel. Mocht je eens in Zaandam zijn of daar wonen, loop hier eens naar binnen. Ze hebben de lekkerste dingen!!

Zoals hun brood, dat wij mee kregen in onze tas. We hebben gesmuld, alsof we in Frankrijk waren, heerlijk brood!!


Voor meer info kijk op eens op hun website. Ze hebben de opleiding, maar ze geven ook cursussen voor gevorderden, iets minder gevorderden en ook voor amateurs, zoals ik. Dit was dus de cursus "Klassiek bakken" van Delicious Magazine, kijk ook eens op hun website voor andere cursussen etc.

En denk nou niet, dat kan ik niet of dat is niets voor mij, je ziet het aan mijn hazelnootschuimtaart, als ik het kan met goede uitleg, kunnen jullie het zeker!!