maandag 26 september 2016

Eten bij de Infirmerie in Tongeren

Dit weekend hebben wij gegeten bij de Infirmerie in Tongeren, Belgie. Dat is echt een belevenis. Gewoon precies hoe uit eten zou moeten zijn!!

Het begint al bij de tafel, hoe prachtig die is opgemaakt.


We kregen ook een gastvrouw toegewezen die de hele avond voor ons liep.

We hadden gekozen voor het vier gangen menu met bijpassende wijnen, dus we begonnen met hapjes en een verfrissende cava.



Hierna kwam de soep van de dag, dat was deze dag waterkerssoep, erg verrassend!


Na de soep kregen we een heerlijke Cabernet Sauvignon die uitstekend paste bij de lengfilet met garnaaltjes. De saus hierbij is werkelijk subliem!!


Het hoofdgerecht bestond uit eend in portsaus en daarbij een zeer goed passende Merlot. De portsaus is ook werkelijk zalig!


Het toetje had officieel een tiramisu van speculoos moeten zijn, maar aangezien die op was, mochten we a la carte een toetje uitzoeken.

Ik koos voor de feuillantine van appel en Ed koos voor de Dame Blanche. Ik moet zeggen, ik weet niet hoe de tiramisu smaakte, maar ik heb zeker geen spijt van de feuillantine! Zalig gevuld met appel en zo ontzettend veel noten, heerlijk!! Ed was helemaal weg van de volle smaak van de  chocoladesaus, die krijg je toch echt niet zo in Nederland!


We sloten de avond af met een cappuccino en zoals alle gerechten was dit op zich ook weer een plaatje.


Samenvattend kunnen we wel stellen dat de Infirmerie een aanrader is, niet alleen om de locatie! Het is de infirmerie van de Begijnhof uit vroegere eeuwen. Het meeste staat hier nog overeind en het is echt een aanrader om hier een rondje te lopen, je waant je echt in vroeger tijden. Heel mooi dat dat allemaal nog bewaard is gebleven!

Ook al is het eten geweldig en ziet alles er even mooi uit en smaakt het ook nog eens heerlijk, dat is ook niet de hoofdreden dat dit restaurant een aanrader is.

Het is gewoon de beleving die je hier hebt! Alles klopt van aankleding, tot smaken en wijn, maar vooral de sterke bediening. Je hoeft hier niets te vragen of ze hebben het al gehaald voor je. Ons tafelwater was op, plots stond daar weer een nieuwe fles. Ons glas was leeg, en voila meteen weer gevuld. Het brood was op, binnen no time stond er weer een nieuw mandje op tafel. We konden het niet eens vragen zo snel en opmerkzaam zijn ze hier.

Daarom zeg ik, dit moet iedereen beleven, dit is nou echt een avond uit zoals een avond uit zou moeten zijn. Gewoon bediend worden en genieten en je nergens zorgen om te hoeven maken. Dit is echt een van de weinige restaurants waar ik dit mee gemaakt heb. Chapeau voor het hele team van Bart Nicolaers, blijf vooral zo doorgaan. Wij zijn fan!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten