woensdag 28 september 2016

Ons weekend in Tongeren, Belgie

Dankzij Toerisme Vlaanderen mochten wij kennismaken met Tongeren. Tongeren is de oudste stad van België, ik wist dat niet. Het schijnt dat Tongeren vroeger bewoond werd door Eburonen. Toen wilden de Romeinen de stad overnemen en met een list wisten die slimme Eburonen onder leiding van Ambiorix wel 90.000 soldaten te doden en de aanval af te slaan.Helaas liet Julius Caesar dat niet op zich zitten en heeft zich toen tot doel gesteld alle Eburonen uit te roeien. Dit is ook gelukt en na jaren vestigen zich toen de Tungri in de stad, vandaar uiteindelijk de naam Tongeren!

De naam Eburonen kom je nog wel tegen in de stad, zoals in hotel Eburon waar wij overnacht hebben.Hotel Eburon is onderdeel van Different Hotels en die staan er om bekend dat je altijd een welkomstdrankje krijgt bij aankomst. Wij werden ook heel hartelijk ontvangen en kregen een glaasje cava met iets lekkers.

Hotel Eburon is gesitueerd in een oud klooster wat opvang bood aan reizende pelgrims op weg naar Santiago de Compostela. Dat dit een klooster is geweest, is nog heel goed te zien in de kelder van het hotel en ook bij het ontbijt op zolder. Ook de lange gangen en attributen op de gangen verraden de geschiedenis van het hotel.
En dan onze kamer.... Mocht je ooit naar Tongeren gaan, verblijf dan in dit hotel en wel in kamer 238!!

Wat een balzaal en dan dat bad middenin de kamer. Ik moet zeggen, we hebben al in veel hotels verbleven en we hebben ooit eens een kamer gehad in Rotterdam met allemaal rozenblaadjes op het bed en in bad, maar dat was een kleine kamer. We hebben eens een kamer gehad in Zwolle, met een badkamer als balzaal, maar dit sloeg echt alles. Ik wilde niet meer naar huis, prachtige kamer!!


Na de inspectie van de hotelkamer zijn we richting Grote Markt gegaan, dat ligt ongeveer 10 minuutjes lopen van het hotel (als je langzaam loopt). Hier zijn diverse terrasjes waar je iets kunt drinken. Wij hebben even gezeten bij the Pub en een Radler bestelt, dat kostte ons 4 euro voor 2 Radler, probeer dat maar eens in Nederland!

Wij vielen trouwens met ons neus in de boter, want eens in de 7 jaar viert Tongeren de Lichtprocessie in juli en in september het Kroningsfeest en laat dit nou net dit weekend het Kroningsfeest zijn!

Mocht je een hapje willen gaan eten in Tongeren dan raad ik de Infirmerie aan, dit is de voormalig ziekenboeg van de Begijnhof. Alles rondom het restaurant is nog echt oud en hier kun je weer een beetje een idee krijgen van hoe het in vroeger jaren hier eruit gezien heeft.Mocht je interesse hebben om te lezen over de Infirmerie, kun je mijn blog lezen over hoe wij het vonden om daar te eten. Ik kan wel een tipje van de sluier oplichten, wij vonden het zeker een aanrader!

Tongeren is een leuke, gezellige stad met nog veel oude gebouwen en huizen die je mee terugnemen naar vroegere jaren.

Na een heerlijke nachtrust, we hebben echt helemaal niets gehoord op de gang of buiten was het tijd voor het ontbijt. Het ontbijt is op de 3e verdieping, de zomer. Hier zie je nog veel oude balken etc. die de geschiedenis van het hotel weggeven.Hierna was het tijd om nog even over de antiek en brocante markt te lopen. Deze markt is de grootste in de Benelux en is er iedere zondag!! Alleen daarom ook is Tongeren zeker een bezoekje waard!!Wij zijn heel erg blij dat wij hebben mogen kennismaken met Tongeren en zijn inwoners. Het was voor ons een heel plezant verblijf en wij zouden graag nog eens terugkeren!!!