woensdag 14 september 2016

Heerlijk tot rust komen in Nunspeet

Ken je dat gevoel? Dat je soms gewoon even eruit wil, even weg van alles en iedereen. Wij wel helaas, maar wij hadden geluk want wij mochten naar het Nunspeet vakantiehuisje van Marja Riedstra (Purefoto.nl). Het plan was met z'n vieren te gaan en de hond, maar toen begon de oudste over verplichtingen bij de studentenvereniging en de jongste over een verjaardag, dus uiteindelijk heerlijk erop uit getrokken met z'n tweetjes. Gewoon even samen op adem komen!

Dus vrijdag naar Bungalowpark-Camping de Witte Wieven in Nunspeet. Hier werden we vriendelijk ontvangen bij de receptie en toen mochten we naar huisje 37, ons verblijf van het weekend.

De bungalow zag er leuk uit. Gezellige veranda voor met een grote tafel zodat je altijd buiten kunt zitten of het nu droog is of regent.


Binnen alles heel knus aangekleed, je voelt je direct thuis.
Zoals jullie kunnen zien op de middelste foto hierboven, hebben ze een vogeltafel in de zeer grote tuin. Heel veel vogelhuisjes en voederplaatjes, dus het is hier altijd gezellig druk met vogeltjes. Bij interesse zie Edwins fotoalbum.

Vrijdagavond zijn we op stap geweest met Henk Dik. Hij organiseert vaak vrijdagavond schemerwandelingen door het Leuvenumse Bos. Zie zijn website om een keer mee te gaan op een wandeling. Wij hadden deze avond een kleine groep van 7 personen. We hebben heerlijk gewandeld en gekletst, ook wel stil geweest om wild te kunnen spotten maar helaas.... Toen we bijna bij het eindpunt waren spotten we in de verte een grote groep herten, maar deze waren voor het mooi eigenlijk iets te ver weg.

Zaterdagochtend wakker geworden, een keer niet van heiende bouwvakkers of toeterende auto's, maar van kwetterende vogeltjes! Hoe lekker is dat, dat is echt met geen pen te beschrijven!!

Lekker samen ontbeten buiten, gewoon omdat het kon.


Hierna zijn we op de fiets de omgeving gaan verkennen, want bij het huisje zaten twee fietsen. Op 5 minuutjes fietsen, dus ik denk een klein kwartiertje lopen zit een hele mooie Plus supermarkt, met ernaast een bakker waar je dus goed je inkopen kunt doen. Op het park zit helaas geen winkeltje, wel een snackbar of kantine zoals zij dat zelf noemen.Verder op de fiets naar Vierhouten geweest, bij Cafetaria 4houten kun je een heerlijk ijsje eten en de gastvrouw daar is altijd in voor een praatje, heel gezellig. We zijn ook even langs het verscholen dorp geweest en weer terug door de bossen.'s Avonds hadden wij weer afgesproken met Henk Dik en zijn vriendin Noor om met z'n vieren te gaan wandelen. We zijn toen bij de zandverstuiving geweest, prachtige vergezichten en heerlijk geurende heide, maar helaas weer geen wild gezien.Maar we hebben een heerlijke avond gehad en prachtige natuur gezien en mooie contacten opgedaan. En dit alles afgesloten op het terras van Hof van Hulshorst met een heerlijke Radler.

Zondagochtend hebben we besloten de wekker vroeg te zetten en met zonsopkomst naar het bos te gaan. En hiervoor werden we rijkelijk beloond!!! We hadden onze fietsen neergezet en liepen het eerste de beste bospaadje op en daar stonden ze moeder en dochter zwijn!!


Dit is toch prachtig!! Dat je gewoon een paadje oploopt en zij scharrelen daar een beetje rond. Geweldig, ons weekend kon nu echt niet meer stuk!

Hierna thuis ontbeten buiten met lekkere vleeswaren en broodjes van de Plus (die trouwens niet geopend is op zondag). De rest van de dag hebben we in plaats van naar de televisie naar de tuin gekeken, waar het komen en gaan was van diverse vogels en ook nog een paar eekhoorns!!


Helaas riep de plicht en moesten wij zondagavond laat weer naar huis, maar we hebben heerlijk kunnen opladen in het prachtige Nunspeet!

Witte Wieven ligt echt middenin de bossen. Als je het park uitloopt ligt er aan de overkant een heel groot recreatiemeer de Zandenplas en vanaf daar loop je ook zo weer de bossen in. Het is een heerlijke omgeving voor als je even tot rust wilt komen, de drukte wilt ontvluchten of gewoon een liefhebber bent van natuur. Als je van wandelen of fietsen houdt kun je hier ook goed terecht, want er zijn vele wandel- en fietsroutes in de omgeving.

Denk je nu, o dat zou ik ook wel willen, kijk dan even op Marja's website om te zien wanneer het huisje beschikbaar is.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten